Olimpija je padla v krizo, brez zmage v Velenju!

Safet Hadžić je z Olimpijo to pomlad po treh tekmah še brez zmage. Osramotil se je že proti Triglavu, danes pa njegovo moštvo ni uspelo premagati niti najslabšega kluba v ligi.

Uredništvo
29. februar 2020, 3:33

Rudar
1 : 1

Sod.: Mihael Antić

Olimpija
 
 
 
0 : 1
1 : 1
 
 
 
 
 
 
 
Rudar: Matej Radan, Elvedin Džinić, Robert Pušaver, Marko Ćosić, Jovan Vladimir Pavlović, Mislav Anđelković, Aljaž Krefl, Leon Črnčič (od 55. Josip Filipović), Nace Koprivnik (od 62. Sanjin Lelić), Mičo Kuzmanović, Dominik Radić (od 93. Mateo Panadič).Olimpija: Nejc Vidmar, Miral Samardžić, Eric Boakye, Macky Bagnack, Vitja Valenčič (od 69. Luka Menalo), Endri Cekici, Michael Pavlović, Bojan Knežević, Tomislav Tomić, Stefan Savić, Ante Vukušić (od 82. Roman Bezjak).

Foto: pigac.si

Po fiasku proti Triglavu je Olimpija danes gostovala v Velenju, pri edini ekipi, ki to sezono že ni zmagala. A tudi v Velenju so Zmaji igrali slabo. Kar dolgo si favorizirani gostje, danes močnejši tudi za Bagnacka, niso uspeli priigrati priložnosti na stadionu Ob jezeru. Cekici je nato v 20. minut poizkusil s strelom, a bil nenatančen. Sledil je udarec Savića in zatem še Valenčiča. V 39. minuti pa je Olimpija le povedla, Savić je zaposlil Endrija Cekicija, ki je zabil osmi gol to sezono. Nejc Vidmar v prvem polčasu ni imel veliko dela, vse, kar je letelo proti njegovemu golu, je zaustavil.

Olimpija na golu ni gradila prav nič. Igrala je s premalo ideje in konkretnosti, tako da so domačini lahko začeli razmišljati o čem bolj ambicioznem kot porazu. Ljubljanska obramba je zaspala v 65. minuti, več nespretnih reakcij in slabo posredovanje Nejca Vidmarja je domačim praktično poklonilo gol. Naposled je zadel Marko Ćosić. Menalo je nato v 74. minuti izsiljeval enajstmetrovko, dotik je sicer bil, a sodnik je ocenil, da je šlo za simuliranje. Olimpija je v slovu s tekme proti Triglavu jalovo igrala in čakala, da zmaga pride praktično sama od sebe, kar pa se seveda ni zgodilo. Naposled je osvojila le točko, ki je seveda veliko razočaranje. 
loading...