Olimpija je spet ujela Muro, Ivanović do petega gola v sezoni

Olimpija je imela v prvem polčasu tekme v Novi Gorici kar nekaj težav in tudi sreče, imela pa je Andresa Vombergarja in Djordja Ivanovića, ki sta poskrbela za pomembno zmago.

Uredništvo
3. november 2020, 6:46

Gorica
0 : 2

Sod.: Alen Borošak

Olimpija
 
0 : 1
 
 
 
 
 
 
 
0 : 2
Gorica: Uroš Likar, Aleksandar Bjelica (od 75. Tjaš Begić), Nejc Mevlja, Adis Hodžić, Matic Paljk (od 53. Mathias Oyewusi), Matija Kavčič, Matteo Tomiček, Rok Grudina, Goran Cvijanovič, Etien Velikonja, Semir Smajlagić.Olimpija: Žiga Frelih, Miral Samardžić (od 56. Marko Perković), Eric Boakye, Jan Andrejašič, Timi Max Elšnik, Radivoj Bosić (od 57. Matic Fink), Mihail Caimacov, Djordje Ivanović (od 85. Denis Šme), Luka Marin (od 90. Adrian Zeljković), Uroš Korun, Andrés Vombergar.

Foto: pigac.si

Gorica je v gostovanju Olimpije videla priložnost za odmeven rezultat, tekmo so pričeli precej angažirano. Gostje so sicer začeli napadati preko Elšnika in Ivanovića in nato preko Andresa Vombergarja, ki je v 16. minuti po podaji Ivanovića z glavo zadel za vodstvo Ljubljančanov. Pri domačih je bil v 18. minuti nevaren povratnik Etien Velikonja, žoga se je kar dvakrat odbila od okvira gola! Goričani so imeli v prvem delu igre kar precej smole, tudi drugi povratnik v goriško ekipo Goran Cvijanović je namreč zadel le okvir gola. Primorci so bili aktivni, njihov zaostanek pa je bil vse prej kot zaslužen.

Tudi na začaetku drugega polčasa je bila Gorica nevarna, ne pa tudi učinkovita. Bolj, ko je čas tekel, bolj je Olimpija tekmo prevešala v svojo korist. Zmago bi lahko Zmajem v 73. minuti zagotovil že Elšnik, je pa to storil Djordje Ivanović v 78. minuti.