Olimpija je v Bundesligi zopet na slabem glasu: Sin Hasana Salihamidžića Ljubljančane označuje za povsem neresen klub

Mladi branilec si je obetal prestop iz Bayerna v Olimpijo, na koncu pa je ostal praznih rok. Čudi se, kako lahko aktualni prvaki poslujejo tako neresno in neprofesionalno.

Uredništvo
21. september 2023

Vodstvena garnitura Olimpije je očitno po novem slabo zapisana tudi pri Bayernu. (Foto: Nogomania)

Ljubljanska Olimpija je zelo stopila na žulj družini Salihamidžić. Oglasil se je namreč Nick Salihamidžić in potarnal nad spodletelim poletnim prestopom v vrste aktualnih slovenskih prvakov. Njegov oče Hasan je zelo dobro poznan v nogometnem svetu, gre za nekdanjega člana Bayerna in Juventusa, ki se je po karieri na zelenicah prestavil še v klubske pisarne serijskih prvakov Bundeslige.  

Letos poleti naj bi svojemu sinu urejal prestop v Olimpijo, ki pa se na koncu ni materializiral in mladi Nick, 20-letni desni bočni branilec, je še danes zelo razočaran nad odnosom kluba iz Ljubljane. Trdi, da mu je bilo obljubljeno marsikaj, potem pa se je klub kar naenkrat nehal oglašati na telefon in zadeva je hitro propadla, menda zaradi trenerja zmajev Joaa Henriquesa, ki si igralca sploh ni želel.

“Dobim sem ponudbo od slovenskih ligaških in pokalnih prvakov, ki igrajo tudi v evropskem pokalu. Nikoli še nisem naletel na manj profesionalen klub. Prva ponudba je bila zanič, potem pa smo se dogovorili, da mi bo pripadal avtomobil, da bodo plačevali del najemnine za moje stanovanje, pristali so tudi na plačo, ki sem jo zahteval. Zanimal sem jih po dobrih igrah za U-21 ekipo Bosne in Hercegovine.”  

Nick trdi, da mu je predsednik Olimpije dal besedo, da bo prestop izpeljan, kar lahko potrdi še priča, ki je bila prisotna iz igralčevega tabora.  

“Dejali so, da bo urejeno. Tudi moj oče je bil mnenja, da je praktično že urejeno. Odklonili smo ponudbe iz drugih sredin, potem pa je Olimpija prekinila stike. Pet dni pred koncem prestopnega roka so poklicali in dejali, da ne bo nič s prestopom, ker me njihov trener ni videl v svojih načrtih. Kaj takšnega se mi še ni zgodilo, v Olimpiji so bili povsem neprofesionalni glede celotne situacije.”

Velja dodati, da je Olimpija slabo zapisana tudi pri Kölnu zaradi primera z mladincem, ki se je v Nemčijo preselil iz mladinskega pogona zmajev.