Olimpija končala črno serijo in po dveh letih slavila v Kidričevem

Olimpija je končala serijo treh zaporednih poraz v Kidričevem ter z odločno predstavo nakazala, da želi slab začetek drugega dela sezone pustiti za seboj. Mojstrovini Endrija Cekicija in Jureta Matjašiča.

Uredništvo
3. marec 2020, 5:54

Aluminij
1 : 2
350 gledalcev
Sod.: David Šmajc

Olimpija
 
0 : 1
 
 
 
 
 
0 : 2
1 : 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aluminij: Matija Kovačić, Nemanja Jakšić, Renato Pantalon, Stipe Vrdoljak, Miloš Šaka, Ivan Kontek, Jure Matjašič, Nik Marinšek (od 46. Luka Štor), Ante Živković (od 78. Nikola Leko), Mihael Klepač, Matic Vrbanec.Olimpija: Nejc Vidmar, Miral Samardžić, Eric Boakye, Macky Bagnack, Vitja Valenčič, Endri Cekici, Michael Pavlović, Tomislav Tomić, Stefan Savić, Ante Vukušić, Roman Bezjak.

Foto: pigac.si

Olimpiji je po treh tekmah, na katerih je osvojila le dve točki, nujno potrebovala pozitiven rezultat, naloga pa je bila vse prej kot lahka, saj je točke naskakovala na igrišču, na katerem na zadnjih treh gostovanjih ni osvojila niti ene točke. Trener Olimpije Safet Hadžić je poškodovana Maria Jurčevića in Luko Menala zamenjal z mladincem Michaelom Pavlovićem in Romanom Bezjakom, njegovi varovanci pa so po dveh nadvse neprepričljivih predstavah vendarle pokazali pravi obraz in zabeležili prvo  zmago v drugem delu sezone.

Prvi polčas je povsem pripadel Olimpiji, ki je že kmalu po začetku tekme nevarno zapretila preko Stefana Savića, prvi zadetek pa je padel v 14. minuti, ko je Endri Cekici z leve strani mojstrsko izvedel prosti strel in se veselil svojega devetega zadetka v sezoni. Olimpija je bila znova nevarna v zaključku polčasa, ko je sprva Vitja Valenčič po predložku Cekicija zadel vratnico, na 2:0 pa je v 39. minuti povišal Roman Bezjak, ki je spretno zadel po predložku iz kota in se tako v četrtem nastopu veselil svojega prvenca v majici Olimpije.

V četrti minuti nadaljevanja je Olimpija preko Anteja Vukušića še drugič stresla okvir vrat, prevlado gostov pa je štiri minute kasneje prekinil Jure Matjašič, ki je zadel z več kot 20 metrov in se veselil svojega prvega zadetka v letošnji sezoni. Aluminij je bil v nadaljevanju polčasa celo blizu izenačenju, a je strel Mihaela Klepača le za nekaj centimetrov zletel mimo desne vratnice Nejca Vidmarja.

Olimpijo konec tedna čaka nov zahteven preizkus, saj bo pred svojimi navijači gostila Muro.