Olimpija ogorčena nad Urbanom Laurenčičem z RTV Slovenija: Njegova izjava škodi klubu!

Milan Mandarić se, v nasprotju s trditvijo komentatorja RTV Slovenija, ne bo kar tako odpovedal Luki Menalu, trdijo pri Olimpiji. Nad izjavo komentatorja so začudeni.

Uredništvo
30. junij 2020, 2:25

Foto: pigac.si

Med televizijskim prenosom večnega derbija med Olimpijo in Mariborom si je komentator RTV Slovenija Urban Laurenčič privoščil izjavo, ki je zmotila ljubljanski klub. Rekel je, da Luka Menalo praktično že na izhodnih vratih kluba, pri tem pa tudi položil v usta besede predsedniku Olimpije Milanu Mandariću.

"Luka Menalo. Bojim se, da ga prav veliko časa ne bomo gledali v Ljubljani. Iz dokaj zanesljivih virov sem izvedel, da se mu je Mandarić že odrekel, češ naj ga Dinamo vzame nazaj, imamo še dovolj takih igralcev …" v Olimpiji citirajo televizijskega komentatorja. 

Ljubljanski klub je od nacionalne televizije zahteval naslednji popravek.

"Izjava komentatorja tekme med NK Olimpijo in Mariborom Urbana Lavrenčiča o tem, da naj bi se predsednik NK Olimpija odpovedal nogometašu Luki Menalu ne vsebuje resničnih dejstev in resno škoduje interesom NK Olimpija Ljubljana. Predsednik Mandarić se nikoli ni odpovedal Luki Menalu, in nikjer ni izjavil tega, kar je komentator tekme navedel kot predsednikovo izjavo, ki jo je on dobil iz »zanesljivih virov«. V nogometnem klubu Olimpija smo zaskrbljeni nad tako nekritično uporabo nepreverljivih virov informacij, s strani javne televizije, ki ne koristijo nikomur, ne nogometu, ne Olimpiji, še manj pa ugledu javne televizije."