Olimpija ostaja v boju za dvojno krono, Elšnikov gol je dovolj za finale pokala

Imamo prvega finalista Pokala Union. Na zmagovalca četrtkovega dvoboja med Celjem in Koprom čaka Olimpija, ki je s premešano enajsterico premagala Domžale.

Uredništvo
12. maj 2021, 7:50

Timi Max Elšnik je zadel za uvrstitev Olimpije v finale Pokala Union. (Foto: pigac.si)

Torek je dal prvega finalista v Pokalu Union. V domžalskem Športnem parku sta obračunala prvoligaša Domžale in Olimpija, v veliki finale pa so se uvrstili nogometaši ljubljanskega kluba. Drugega finalista bomo dobili jutri, za drugo mesto na zaključnem dejanju pokalnega tekmovanja se bosta pomerila Celje in Koper.

Finale pokala bo gostila koprska Bonifika.

- Pokal Union:

Polfinale

DOMŽALE 0:1 OLIMPIJA
Elšnik 70.

Stadion: Športni park. Sodnik: Dragoslav Perić. Rumeni kartoni: Ibričić, Vuklišević, Andrejašič, Elšnik.

Domžale: Mulalić, Šoštarič Karič, Klemenčič, Vuklišević, Žinič, Käit, Pišek (od 74. Markuš), Svetlin (od 82. Vuk), Ibričić, Jakupović (od 82. Podlogar), Kolobarić. Trener: Dejan Djuranović

Olimpija: Vidmar, Andrejašič (od 63. Pavlović), Korun, Maksimenko, Šme, Elšnik, Baskera (od 52. Ivanović), Ostrc (od 63. Pungaršek), Kapun (od 52. Kurež), Bosić, Perović. Trener: Goran Stanković

Goran Stanković je, ker Olimpija še vedno bije bitko za naslov, premešal začetno enajsterico za današnjo tekmo. Njegovo moštvo je v Domžale prišlo po finale, željo pa so Ljubljančani izkazali že v prvem polčasu. Enrik Ostrc je poizkušal kot prvi. Radivoj Bosić je v 19. minuti zadel okvir gola. Perović pa je bil nevaren v 37. minuti. Domačini so poizkusili le enkrat, malce pred koncem prvega dela igre je poizkusil Vuklišević.

Olimpija je bila tudi v drugem polčasu boljši nasprotnik. Kurež je bil danes aktiven, tudi streljal je, a Mulalić je klonil šele po 70 minutah igre. Takrat je bil že v igri tudi Djordje Ivanović, ki je lepo podal Timiju Maxu Elšniku, ki je z močnim udarcem žogo (odbila se je od prečke) pospravil v domžalsko mrežo. Do konca tekme nismo več videli zadetkov, v finale pa se je uvrstila danes boljša ekipa.