Matic Paljk je presenetljiva okrepitev Olimpije

Olimpija potrdila prihod, odhaja Štiglec?

Po odhodih nekaterih ključnih igralcev so pri Olimpiji danes potrdili prihod. Z njim so vsekakor presenetili, gre namreč za igralca, ki igra na položaju Dina Štigleca, a z borimi izkušnjami iz članskega nogometa.

Uredništvo
15. januar 2019, 2:48

Foto: nkolimpija.si

Usoda Dina Štigleca pri Olimpiji je negotova. Igralec sicer ima pogodbo, a je eden boljših nogometašev državnega prvaka in eden tistih, ki bi na trgu lahko našel nov klub. Hrvat je, odkar je pri Olimpiji, pustil zelo dober vtis, posebej pomemben je bil v minuli sezoni, ko je Olimpija pod vodstvom Igorja Bišćana osvojila naslov državnega prvaka, dodala pa mu je tudi pokalni naslov. 

Levi bok Zmajev pa je od danes naprej močnejši za novega nogometaša. Pogodbo za dve leti in pol je z Olimpijo malce presenetljivo podpisal 21-letni Matic Paljk, ki ima v svojih nogah vsega 16 tekem v 1. SNL, vse v dresu Kopra. V lanski sezoni je bil pri Swanseaju, a le v ekipi U23, kjer pa ni pustil kaj prida dobrega vtisa (prav tako ne pred leti v Spezii), delno tudi zaradi težav s poškodbami. 

Paljk je navijače Olimpije pozdravil z naslednjo izjavo: "Velik privilegij je, da sem podpisal za najboljši klub v Sloveniji. Zahvaljujem se Olimpiji za ponujeno priložnost, zdaj pa je na meni, da s trdim delom upravičim zaupanje."