Olimpija prvič zmagala, zablestel je Djordje Ivanović

Olimpija je v četrto zabeležial prvo zmago v letošnji sezoni, večino dela proti Domžalam pa je opravila že v prve pol ure igre. Dvakrat se je med strelce vpisal Djordje Ivanović.

Uredništvo
27. september 2020, 9:55

Olimpija
3 : 2
500 gledalcev
Sod.: David Šmajc

Domžale
1 : 0
 
 
1 : 1
2 : 1
 
3 : 1
 
 
 
 
 
 
 
 
3 : 2
 
 
 
 
Olimpija: Žiga Frelih, Marko Perković (od 82. Angel Lyaskov), Jan Andrejašič, Endri Cekici (od 78. Enrik Ostrc), Timi Max Elšnik, Michael Pavlović, Radivoj Bosić (od 77. Gal Kurež), Mihail Caimacov, Djordje Ivanović (od 86. Jakov Blagaić), Uroš Korun, Andrés Vombergar.Domžale: Gregor Sorčan, Janez Pišek, Gregor Sikošek (od 61. Predrag Sikimić), Damjan Vuklišević, Andraž Žinič, Ivan Makovec, Tamar Svetlin (od 74. Tonči Mujan), Senijad Ibričić, Zeni Husmani, Matej Podlogar (od 75. Mattias Kait), Dario Kolobarić.

Foto: Uradni facebook profil kluba

Nogometašem Olimpije je po slabem začetku sezone voda že tekla v grlo, saj so na prvih treh tekmah osvojili le dve točki in obračun proti Domžalam celo pričakali kot zadnje uvrščena ekipa na lestvici. Domači trener Dino Skender je v začetno enajsterico umestil hrvaškega branilca Marka Perkovića, ki je zamenjal poškodovanega Mirala Samardžiča, gostje pa so v bližnjo prestolnico pripotovali brez nekaterih pomembnih igralcev kot so denimo Arnel Jakupović, Slobodan Vuk, Tilen Klemenčič alI Sven Šoštarič Karić.

Olimpija se je zelo hitro razbremenila pritiska, saj je sodnik po prekršku Andraža Žiniča nad Endrijem Cekicijem dosodil najstrožjo kazen. Zanesljiv izvajalec je bil Srb Djordje Ivanović, že v naslednjem napadu pa je imel mladi up Domžal Dario Kolobarić lepo priložnost za izenačenje, a žoge ni usmeril v mrežo. Domžale niso dolgo čakale na novo priložnost, saj je že v osmi minuti z volejem z desetih metrov natančno meril Janez Pišek in poravnal izid. Pester uvod se je nadaljeval tudi po dveh hitro doseženih zadetkov, saj je Olimpija v 19. minuti že vodila z 2:1. Po lepi podaji Timija Maxa Elšnika je z glavo zadel Ivanović in dosegel svojega prvega 'dvojčka' v slovenskem prvenstvu. Deset minut kasneje je v mreži Gregorja Sorčana končala še ena žoga, in sicer je po podaji  z leve strani z bližine zadel še en Srb v vrstah zmajev Radivoj Bosić.

Domžale so se v igro vrnile v 72. minuti, ko se je po kotu na pravem mestu znašel branilec Damjan Vuklišević. Pet minut pred koncem polčasa je imel Kolobarić veliko priložnost za izenačenje, a je Frelih z dobro reakcijo preprečil najhujše. Olimpija bi lahko v sodnikovem dodatku zadela še enkrat, a je poizkus Uroša Koruna s prostega strela le za malo zgrešil okvir vrat.