Olimpija se je pobrala in se izenačila z Mariborom

Olimpija je na zaostali tekmi prvega kroga premagala Gorico in se tako z drugo zaporedno zmago zavihtela pod vrh lestvice državnega prvenstva. Tekmo je odločil igralec, ki bi kot vse kaže velika okrepitev za zmaje.

Uredništvo
30. september 2020, 9:44

Olimpija
1 : 0

Sod.: Dragoslav Perić

Gorica
1 : 0
 
Olimpija: Žiga Frelih, Miral Samardžić, Jan Andrejašič, Uroš Korun, Nik Kapun, Timi Max Elšnik, Michael Pavlović, Radivoj Bosić (od 58. Gal Kurež), Mihail Caimacov (od 47. Enrik Ostrc), Djordje Ivanović (od 71. Ante Vukušić), Andrés Vombergar.Gorica: Uroš Likar, Tine Kavčič, Adis Hodžić, Matija Kavčič, Matteo Tomiček, Johan Chinwendu Nkama, Rok Grudina (od 82. Matic Paljk), Luka Volarič (od 46. Tjaš Begić), Goran Cvijanovič (od 65. Etien Velikonja), Mathias Oyewusi (od 77. Matija Širok), Semir Smajlagić.

Foto: Uradni facebook profil kluba

Olimpija je morala pred obračunom z Mariborom odigrati še zaostalo tekmo prvega kroga proti Gorici. Ljubljančani so srečanje začeli po pričakovanjih, v 13. minuti so povedli. Z leve strani je pred gol podal Pavlović, Djordje Ivanović pa je dosegel vodilni gol. Isti igralec je še poizkušal, Likar je dvakrat zaustavljal njegov strel. Gostje niso bili nevarni do 30. minute, ko je sprožil Cvijanović. V prvem delu igre vidnejših priložnosti ni bilo.

Oyewusi, ki je zaenkrat izstopajoč igralec Gorice, je na začetku drugega polčasa poizkušal z glavo. Ivanović je na drugi strani lovil svoj drugi gol, ki pa mu ga nocoj ni uspelo doseči. Andrejašić je bil nekaj minut pozneje v lepi situaciji za povišanje vodstva, a se ni znašel. Olimpija je kontrolirala potek srečanja, Gorica pa v tem trenutku še ni dovolj kakovostna, da bi se znala izvleči iz takšne situacije.

Ostalo je pri izidu iz prvega polčasa, ki bo za Olimpijo dobra popotnica za nedeljski večni derbi v Ljudskem vrtu