Olimpija še vedno predvsem čisti 'Mandarićev kader', da bi sprostila sredstva za nove igralce

Športni direktor Olimpije Mladen Rudonja se želi rešiti nekaterih igralcev, da bi sprostil sredstva za okrepitve.

Uredništvo
16. junij 2022, 12:42

Olimpija se želi rešiti nekaterih igralcev. (Foto: pigac.si)

Kadrovskih novic iz Olimpije zadnje dni ni. To ne pomeni, da se v ljubljanskem klubu nič ne dogaja, ker se, le realizacije (še) ni videti. Športni direktor Mladen Rudonja se prioritetno ukvarja predvsem s "čiščenjem" igralskega kadra, ki je v določeni meri še vedno "Mandarićev". Predvsem to velja za igralce, na katere trener Robert Prosinečki ne računa, a so še vedno na plačilnem seznamu Olimpije in nameravajo to v skladu s svojimi pogodbami tudi ostati. 

Michael Pavlović je medtem odšel v Koper, odšli so tudi posojeni igralci Čabraja, Đurasek, Mudražija, Matko in Prelec. Pogodba se izteka Boakyu, Valenčiču in Pungaršku. V klubu bi se lahko razšli z Almedinom Ziljkićem, Erikom Gliho, morda tudi z Maticem Finkom in Antoniom Delameo Mlinarjem. 

Prišli so trije novinci - Justas Lasickas, Mateo Karamatić in Agustin Doffo. 

Strokovni štab Olimpije aktivno išče nove igralce a večina prostih igralcev še špekulira in čaka na morebitne boljše ponudbe. Olimpija astronomskih plač, kakršne so bile prakse v eri Milana Mandarića, ne ponuja. Ima namreč še vedno drag igralski kader, ki je hkrati širok le v smislu številčnosti igralcev, ne pa tudi v smislu kakovosti.

Mesečni strošek v višini 400.000 evrov, kolikor naj bi stal igralski pogon Olimpije, je za novo vodstvo previsok. Predvsem pa novo vodstvo Olimpije pričakuje strukturno spremembo v igralskem kadru, povedano drugače, pričakuje, da bo za takšen denar dobilo boljše igralce od trenutnih. A da bi prišli novi igralci, bodo v prvi vrsti morali oditi tisti, ki jih Robert Prosinečki in Olimpija ne potrebujeta.