Olimpija se želi krepiti v drugi ligi, zapleta se pri denarju za igralca in klub

Bo Olimpija svojemu moštvu dodala igralca iz 2. SNL? Interes obstaja, ni pa še dogovora, Olimpija je soočena z visokimi apetiti kluba in igralca.

Uredništvo
24. november 2020, 11:03

Mladen Rudonja želi v Olimpijo pripeljati Esterja Soklerja. (Foto: pigac.si)

Po prihodih Gorana Milovića in Maria Kvesića se kadrovanje v Olimpiji, za katerega skrbi in odgovarja športni direktor Mladen Rudonja, še ni končalo. V ozadju že nekaj dni poteka dogovarjanje za prihod igralca iz druge slovenske lige Esterja Soklerja

Enaindvajsetletni napadalec, ki je to sezono na 11 tekmah 2. SNL dosegel šest golov, je v očeh Mladena Rudonje in Dina Skenderja primeren za Olimpijo. V Brežicah, kjer se obetajo spremembe v vodstvu kluba, mu v tem primeru ne morejo stati na poti, se pa, kot smo izvedeli, zatika pri denarju. Čeprav ni povsem jasno, kakšno pogodbo naj bi imel Sokler sklenjeno z Brežicami (zadnji pregled pogodb s strani NZS ne beleži profesionalnih pogodb v Brežicah, VIR), je v igri precej visoka odškodnina. Po nekaterih neuradnih informacijah bi lahko dosegla  znesek 100.000 evrov.

Previsoke naj bi bile zaenkrat tudi zahteve igralca, ki je doslej v 1. SNL zbral 39 tekem in dosegel en sam gol, ko je igral za Krško

Dogovora med vpletenimi stranmi še ni, pogovori še potekajo. Zeleno luč bo na koncu moral prižgati na tovrstne posle izjemno občutljivi predsednik in financer Olimpije Milan Mandarić, ki še preboleva COVID-19.