Olimpija v svoji maniri, poražena v Kidričevem in znova razgaljena v nemoči

Mladen Rudonja in Dino Skender bosta potrebovala novo zalogo izgovorov in pojasnil. Olimpija je namreč spet izgubila, tokrat v Kidričevem. Ekipa, ki jo vodita, ima ogromno težav.

Uredništvo
20. september 2020, 7:53

Aluminij
1 : 0

Sod.: Dragoslav Perić

Olimpija
 
 
 
 
1 : 0
 
 
 
 
 
 
 
Aluminij: Luka Janžekovič, Nemanja Jakšić, Emir Azemović, Renato Pantalon, Lucas Mario Horvat, Tilen Pečnik (od 80. Filip Kukuličić), Lovro Grajfoner, Aljaž Ploj, Mihael Klepač (od 64. Jure Matjašič), Marcel Čermak, David Flakus Bosilj (od 87. Marko Maletić).Olimpija: Žiga Frelih, Miral Samardžić, Denis Šme (od 78. Dražen Bagarić), Nik Kapun (od 77. Enrik Ostrc), Uroš Korun, Endri Cekici (od 65. Ante Vukušić), Timi Max Elšnik, Michael Pavlović, Mihail Caimacov (od 46. Gal Kurež), Djordje Ivanović (od 88. Jakov Blagaić), Andrés Vombergar.

Foto: Uradni facebook profil kluba

Kidričevo je že bilo usodno za Olimpijo in tako je bilo tudi danes. Pravzaprav je bilo glede na videno na dosedanjih tekmah Ljubljančanov težave moč pričakovati. Olimpija je tudi v gosteh danes igrala slabo, brez konkretnosti in brez zaključkov napadalnih akcij. Vombergar in Ivanović nista pokazala veliko, a posameznike bi pri Olimpiji težko krivili za nastalo situacijo, jasno je namreč, da je za trenutno stanje odgovorna celotna ekipa. So pa zato streljali in poizkušali domači, Pečnik je v 29. minuti zadel tudi okvir gola.

Frelih je bil na preizkušnjah tudi na začetku drugega polčasa, ko je poizkušal Klepač. V 53. minuti so bili nevarni tudi gostje, posredoval je Janžeković. Skender je, tako kot proti Zrinjskemu, v drugem polčasu v igro poslal Anteja Vukušića, a brez pravega učinka s strani hrvaškega napadalca. So pa na drugi strani zadeli nogometaši Aluminija. Čermak je podal, strelec pa je bil Jure Matjašič. Ljubljančani so zaradi izključitve Samardžića tekmo končali z igralcem manj in prvim prvenstvenim porazom v sezoni.