Olimpija z odmevnima okrepitvama, je to ključni korak k naslovu?

Ljubljanski klub se je v enem dnevu okrepil z dvema nogometašema in konkurenci dal vedeti, da si želi naslov najboljšega v državi vrniti v prestolnico.

Uredništvo
19. november 2020, 1:13

Foto: pigac.si

Hrvata Goran Milović in Mario Kvesić sta nova nogometaša ljubljanske Olimpije. Izkušena igralca sta se v Ljubljano preselila kot prosta nogometaša, oba pa prihajata s spoštovanja vrednim življenjepisom.

28-letni Kvesić je svojo kariero začel pri Širokem Brijegu, iz katerega je prestopil k RNK Split. Leta 2015 se je preselil v drugo nemško ligo k FC Erzgebirge Aue, v lanskem letu pa je postal član nemškega tretjeligaša FC Magdeburg. Z Olimpijo je sklenil pogodbo do konca aktualne sezone.

31-letni Milović je centralni branilec in je svojo nogometno kariero začel v Splitu. Najprej je igral za tamkajšnji RNK Split, potem pa še za Hajduk Split. Iz slednjega je leta 2016 odšel na Kitajsko, in sicer k prvoligašu Chongqing Dangdai Lifan. Leta 2018 je bil pol sezone posojen v Osijek, nato pa je odšel v belgijsko prvo ligo h KV Oostende.

31-letnik je zbral 151 nastopov v prvi hrvaški ligi in dosegel 7 zadetkov ter 1 asistenco. V prvi belgijski ligi je nastopil 56-krat in zabeležil 2 zadetka ter 3 podaje za gol. V najmočnejši ligi na Kitajskem je vknjižil 24 nastopov in se podpisal pod 1 zadetek ter 1 asistenco. Na svojem računu ima med drugim tudi 20 tekem in 2 gola v kvalifikacijah za Evropsko ligo ter 2 nastopa v Evropski ligi,