Olimpija z zmago na ljubljanskem derbiju skočila na vrh

Olimpija je v Stožicah premagala mestnega tekmeca, prvič po dveh letih pa je gol v zeleno-beli majici dosegel povratnik v moštvu Andres Vombergar.

Uredništvo
29. oktober 2020, 6:00

Olimpija
2 : 0

Sod.: Dejan Balažič

Bravo
1 : 0
 
2 : 0
 
Olimpija: Žiga Frelih, Miral Samardžić, Eric Boakye (od 62. Matic Fink), Jan Andrejašič, Timi Max Elšnik, Radivoj Bosić (od 73. Marko Perković), Mihail Caimacov, Djordje Ivanović (od 90. Enrik Ostrc), Luka Marin, Uroš Korun, Andrés Vombergar.Bravo: Igor Vekič, David Brekalo, Almin Kurtovič, Žan Trontelj, Vanja Drkušić (od 85. Mark Španring), Luka Žinko (od 86. Nino Žugelj), Ovbokha Agboyi, Sandi Ogrinec (od 72. Rok Maher), Martin Kramarič, Michele Šego (od 64. Miha Kancilija), Mustafa Nukič.

Foto: Uradni facebook profil kluba

Olimpija je po porazu v Sežani na svojem stadionu pričakala mestnega tekmeca Brava in z zmago nekoliko pomirila strasti po porazu, ki je vnovič zrahljal trenerski stolček Hrvata Dina Skenderja. Po daljšem času se je v začetni enajsterici znašel povratnik po poškodbi Eric Boakye, ki je zasedel svoj standardni položaj na desnem boku obrambne vrste.

Srečanje je prineslo bore malo pravih nogometnih užitkov. Prvi polčas je tako minil brez ene same omembe vredne priložnosti, nekoliko se je razživelo šele v nadaljevanju, ko je Olimpija relativno hitro razrešila dvome o zmagovalcu tekme.

V 57. minuti je po prostem strelu Radivoja Bosića najvišje skočil Andres Vombergar, ki je tako dosegel svoj prvi zadetek po povratku v klub. Deset minut kasneje je Olimpija zadela še drugič, ko je po podaji iz kota vnovič zadel Miral Samardžić, ki je tako zadel že na drugi domači prvenstveni tekmi zapovrstjo – podatek je še toliko bolj zanimiv, če vemo, da pred tem Samardžić na 99 tekmah v državnem prvenstvu ni dosegel niti enega zadetka.

Po zanesljivem vodstvu je tekma potekala med obema kazenskima prostoroma, obe ekipi sta spet poskušali s streli od daleč, najbližje zadetku je bil Žan Trontelj, ki je slabih deset minut pred koncem zatresel vratnico.