Olimpija že dolgo ni bila tako nevarna, zavzela je Fazanerijo

Olimpija je v Murski Soboti odigrala eno boljših tekem to sezono, ustvarila precej nevarnih situacij, tri točke pa osvojila po zaslugi zadetka Andresa Vombergarja. Prekmurci so igrali precej zadržano.

Uredništvo
21. november 2020, 7:01

Mura
0 : 1

Sod.: Matej Jug

Olimpija
 
 
 
0 : 1
 
 
Mura: Matko Obradović, Jure Travner, Jan Gorenc, Žan Karničnik, Tomi Horvat, Nino Kouter, Matic Maruško, Marko Brkić (od 61. Luka Bobičanec), Amadej Maroša (od 80. Luka Marič), Kai Cipot (od 60. Kevin Žižek), Andrija Filipović.Olimpija: Žiga Frelih, Marko Perković, Goran Milović, Eric Boakye (od 81. Jan Andrejašič), Timi Max Elšnik, Michael Pavlović (od 87. Denis Šme), Mihail Caimacov, Djordje Ivanović (od 82. Radivoj Bosić), Luka Marin, Mario Kvesić (od 90. Enrik Ostrc), Andrés Vombergar.

Foto: pigac.si

Kar obe okrepitvi, ki sta pogodbi podpisali v minulih dneh, sta začeli za Olimpijo danes v Murski Soboti. Goran Milović in Zoran Kvesić sta se dobro obnesla, prav tako Olimpija, ki je od začetka tekme narekovala ritem igre. Vrstile so se priložnosti pred golom Mure. Eno najlepših je imel Djordje Ivanović v 19. minuti, ko je malce z leve strani streljal z levico, vendar naravnost v Obradovića. Vratar Mure je bil v 34. minuti spet ogrožen, poizkušala sta Vombergar in Kvesić. Zdelo se je, da bo Muri uspelo zdržati pod pritiskom gostov, vendar so gostje zadel. Pravzaprav so "po šolsko" na levi strani izigrali domačo obrambo, v pozicijo za strel pripeljali Andresa Vombergarja, ki je iz neposredne bližine zadel za 1:0. 

Drugi polčas se je začel malce bolj umirjeno. Olimpija je sicer spet iskala pobudo, vendar je naletela na bolj čvrsto Muro, ki izigravanja zadnje linije ni več dovoljevala. Vseeno je Vombergar v eni od situacij prišel pred Obradovića, a so se domači v zadnji sekundi izvlekli. Tudi na drugi strani nekaj poizkusov, še najbližja je bila prečka, ki pa je bila v resnici izjemno visoka žoga, ki je skorajda navpično padla na okvir ljubljanskega gola. Prekmurci danes niso bili nevarni, Olimpija pa je v drugem polčasu zadržala rezultatsko prednost iz prvega dela igre ter vknjižila pomembne tri točke. Tudi status trenerja Dina Skenderja, ki je bil še ne dolgo nazaj pod velikim vprašajem, se je zdaj malce stabiliziral.