Olimpijino zmago v Sežani je z golom začinil 17-letni debitant Enrik Ostrc

Milan Mandarić danes slavi dvojno. Olimpija je povratek na nogometne zelenice zaznamovala z zmago, do nje pa je pomagal priti vznemirljivi debitant Enrik Osterc. Sedemnajstletnik je zabil lep gol.

Uredništvo
6. junij 2020, 7:50

Tabor Sežana
0 : 3

Sod.: Bojan Mertik

Olimpija
 
 
 
 
 
 
 
0 : 1
 
 
 
0 : 2
 
 
 
0 : 3
Tabor Sežana: David Šugić, Antonio Azinović, Erik Salkič (od 71. Karolis Laukzemis), Marko Ristić, Mario Zebić, Guy Serge, Denis Kouao, Mario Babić (od 75. Leon Sever), Marko Krivičić (od 79. Dominik Mihaljević), Rodrigue Bongongui (od 80. Dino Stančič), Stefan Stevanović.Olimpija: Nejc Vidmar, Miral Samardžić, Eric Boakye, Daniel Kamy, Enrik Ostrc (od 77. Timi Max Elšnik), Luka Menalo, Tomislav Tomić, Stefan Savić, Ante Vukušić, Mario Jurčević (od 89. Jan Andrejašič), Roman Bezjak (od 59. Nik Kapun).

Foto: pigac.si

V Sežano je Olimpija odšla kot favorit, a svoje vloge v prvem polčasu ni ravno upravičila. Manjkali so nekateri standardni igralci, a to ne more biti izgovor. Domačini so na začetku zapretili preko Stevanovića. Kamy je v 23. minuti skorajda zakuhal enajstmetrovko, Bongongui je padel, sodnik pa ni dosodil ničesar. Na drugi strani pa je Olimpija dobila svojo enajstmetrovko, Kouao je podrl Savića, nad katerim je bilo doslej storjenih že veliko tovrstnih prekršekov. Eksekutor je bil eden najboljših igralcev lige Luka Menalo. Zanj je bil to osmi gol to sezono. Ob tem dodajmo, da so Ljubljančane spremljali tudi nekateri člani navijaške skupine Green Dragons.

V drugem polčasu znova dva poizkusa Primorcev. Po uri igre je Safet Hadžić v igro poslal vezista Nika Kapuna, ki je bil res dolgo odsoten zaradi poškodbe. Samo nekaj minut pozneje pa je Olimpija podvojila prednost. Za strel se je odločil najstnik in današnji debitant Enrik Ostrc in zadel! Podajalec je bil Menalo. Isti igralec je nato dosegel še svoj drugi gol na tekmi, Olimpija pa je kljub nekaterim obetavnim akcijam domačih pred koncem tekme zanesljivo dobila tri točke. In tudi novega igralca - Enrika Ostrca!
loading...