Olimpijo je na kolena spravil njen nekdanji veliki up: Martin Pečar je z dvema mojstrskima goloma Sloveniji prvič razkazal svoj talent

Martin Pečar je nogometaš, čigar odhod je pred petimi leti dvignil veliko prahu. Olimpija je tedaj iz rok spustila velikega talenta, ki se je pet let kasneje vrnil v drug ljubljanski klub.

Uredništvo
24. september 2023

Martin Pečar (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Martin Pečar je bil pri rosnih 15 letih igralec, kateremu so mnogi napovedovali sijajno kariero. Primorec se je kalil v mladinskem  pogonu Olimpije, januarja leta 2018 pa je pri rosnih 15 letih celo nastopil na prijateljski tekmi članske ekipe proti hrvaški Kustošiji.

Zanj je bila že utrta pot do prve ekipe, nato pa je že avgusta istega leta prestopil v Eintracht iz Frankfurta ter s svojim prestopom tedaj dvignil veliko prahu. Tedanjemu predsedniku Olimpije Milanu Mandariću so mnogi očitali, da je prepoceni in prehitro iz rok spustil tako nadarjenega igralca, kasnejša leta pa so pokazala, da preboj v tujini za Pečarja ne bo enostaven.

V Eintrachtu je igral za mlajše selekcije, v sezoni 2021/22 pa se je preselil k dunajski Austrii, ki ga je takoj premestila v svojo drugo ekipo Young Violets, ki je v minuli sezoni igrala v drugi avstrijski ligi. Pečar je igral svojo vlogo, vendar pa le trije zadetki na 22 nastopih niso bili dovolj, da bi pritegnil pozornost prve ekipe dunajskega kluba.

Pečar ima z Austrio veljavno pogodbo do leta 2026, vmesni čas pa bo skušal izkoristiti v domačem okolju, saj je bila sprejeta odločitev, da bo letošnjo sezono preživel na posojo pri Bravu.

V majici Brava je tako debitiral v prvi slovenski ligi, včeraj pa je širni Sloveniji prvič pokazal, zakaj je njegovo ime nekoč zbujalo toliko radovednosti. Proti svojemu nekdanjemu klub je dosegel kar dva zadetka in oba sta bila pravi mojstrovini v malem – najprej je Matevža Vidovška premagal z izvrstno odmerjenim prostim strelom, nato pa je v 48. minuti ob zaostanku Brava z 1:2 še enkrat lepo zadel z razdalje in dosegel še svoj drugi zadetek.

'Priklon,' so v angleščini po tekmi zapisali pri Bravu, ki je Olimpijo premagal predvsem s talentom 'made in Slovenia'.