1. SNL, 22. krog

"Olimpiškavo" v Krškem

Na stadionu Matije Gubca so domačini pripravili eno največjih presenečenj zadnjih let in proti Olimpiji kljub izključitvi preobrnili rezultat za veliko zmago (2:1). Marko Zalokar junak zadnjih minut.

Uredništvo
12. december 2015, 7:26

Krško
2 : 1
650 gledalcev
Sod.: Matej Jug

Olimpija
 
0 : 1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 : 1
 
 
 
2 : 1
 
Krško: Marko Zalokar, Gregor Sikošek, Aleš Kožar, Marko Perković, Luka Pavič (od 67. Luka Štefanac), Miha Drnovšek, Luka Volarič, Dejan Urbanč (od 64. Žiga Jurečič), Luka Žinko, David Poljanec, Tim Čeh (od 85. Klemen Slivšek).Olimpija: Aleksander Šeliga, Dejan Kelhar, Nemanja Mitrovič, Hrvoje Čale (od 80. Rok Baskera), Miha Zajc, Nik Kapun (od 75. Ricardo Alves), Darijan Matič, Denis Klinar, Rok Kronaveter, Ezekiel Henty, Lucas Elias Ontivero.

Foto: SPS

Pred odhodom na zimski premor so se nogometaši Krškega na najlepši možen način poslovili od domačih navijačev, ki jim v dobrem in (predvsem) slabem stojijo ob strani vse od preboja v Prvo ligo. Krčani so na stadionu Matije Gubca za šele četrto ligaško zmago sestrelili vodilno Olimpijo, čeprav je glavni sodnik Matej Jug že v 32. minuti zaradi nevarnega udarca z nogo v mišico izključil Davida Poljanca. Favorizirani Ljubljančani so tedaj že vodili, a številčne prednosti niso znali izkoristiti, razpad sistema pa je v petih minutah drugega polčasa prinesel popoln preobrat in prvi gostujoči poraz zeleno-belih.

Ti so začeli praktično brezhibno in Ezekiel Henty je ob odsotnosti Andraža Šporarja, ki je že odigral zadnjo tekmo za klub in se dogovoril za prestop v Basel, izvrstno prodrl po levem boku in našel Roka Kronavetra, mariborski vezist pa je "na prvo" žogo poslal mimo nemočnega vratarja Marka Zalokarja. Prednost bi lahko bila do 24. minute še višja, a je najprej za las zgrešil Darijan Matić, Henty pa je prav v 24. minuti s prostega strela zadel okvir gola.

Blizu je bil z volejem tudi Miha Zajc in ob popolni prevladi Ljubljančanov je Jug v 32. minuti hitro pokazal rumeni karton Poljancu, ki je s poznim štartom (s podplatom) zadel Matića v zadnjo stegensko mišico. Zapravljene priložnosti Olimpije so se nadaljevale in v 39. minuti so gostje prek Hentyja zastreljali še eno, poskus Nigerijcu je ubranil Zalokar, znova ne preveč razpoloženi Lucas Ontivero pa prav tako ni uspel ukaniti domačega čuvaja mreže, čeprav je imel z njegovim strelom kar nekaj težav.

Olimpija je po prvem polčasu proti golu Krčanov že sprožila več kot deset strelov, toda tudi Krčani so bili za las oddaljeni od izenačenja - Luka Volarič je podajal z leve, v sredini pa Luka Pavič ni uspel izkoristiti ene lepših priložnosti polčasa po negotovem posredovanju Hrvoja Čaleja. Zeleno-beli v nadaljevanju niso več dajali vtisa prevladujočega moštva, čeprav so imeli proti krškim polprofesionalcem oziroma amaterjem igralca več na zelenici.

Po tem, ko je Aleksander Šeliga še uspel rešiti soigralce po natančnem strelu z glavo Luke Žinka, ni mogel preprečiti izenačenja. Volarič je izkoristil neodločnost gostujoče obrambe in ukanil izkušenega celjskega vratarja, nov šok pa so domači zeleni zeleno-belim pripravili že štiri minute kasneje.

Denis Klinar je v kazenskem prostoru s čistim prekrškom ustavil prodirajočega rezervista Luko Štefanca, Žinko pa je nekdanjega soigralca Šeligo poslal v napačno smer za popoln preobrat. Olimpija je močno pritisnila šele v sodnikovem dodatku, ko je Zalokar dvakrat izvrstno posredoval po strelih Hentyja in predvsem Kronavetra z vsega nekaj metrov ter tako poskrbel za "čago" v Krškem in Mariboru.