Olivier Giroud si želi v Milanu igrati s Hakimom Ziyechom

Novopečeni napadalec Milana bi rad tudi v Italiji igral skupaj z maroškim čarovnikom sredine igrišča, ki je bil v lanski sezoni njegov soigralec v Londonu.

Uredništvo
3. avgust 2021, 11:38

Bi lahko Olivier Giroud in Hakim Ziyech skupaj zaigrala tudi v Milanu? (Foto: Getty Images)

Olivier Giroud je pred kratkim zapustil vrste angleškega Chealseaja in se podal na novo avanturo v Italijo. Francoski napadalec je podpisal dvoletno pogodbo z Milanom, zdaj pa si želi moči združiti s Hakimom Ziyechom, ki se pri Chealseaju v pretekli sezoni ni ravno naigral. Maročan je v Londonu sicer na določene trenutke pokazal svoj nesporni talent, vseeno pa ni uspel ponoviti sijajne forme, ki ga je pred prihodom v London krasila v dresu nizozemskega Ajaxa.

Angleški mediji poročajo, da so pri aktualnih prvakih lige prvakov pripravljeni prisluhniti morebitnim ponudbam za Ziyecha kljub temu, da se je spretni vezist v London preselil šele pred začetkom pretekle sezone. Vprašanje je, če si Milan trenutno lahko privošči plačati odškodnino za nogometaša, ki je ocenjen na približno 40 milijonov evrov, pogodbeno pa je na Londončane vezan vse do leta 2025. No, glede na besede Olivierja Girouda bi se veljakom v Milanu vseeno splačalo potruditi za maroškega reprezentanta.

“Hakim Ziyech je odličen nogometaš. Zelo dobro sva se razumela na igrišču kljub temu, da sva skupaj odigrala precej majhno število tekem. Hakim ima izjemno močno levico, veliko izkušenj na najvišjem nivoju in izvrstno tehniko. Zelo bi bil vesel, če bi lahko zopet združila moči v Milanu,” je povedal visokorasli francoski reprezentančni napadalec, ki je pred dnevi na prijateljski tekmi tudi že prvič zadel v dresu svojega novega delodajalca.

Milančani bodo verjetno resnično iskali novega napadalnega vezista, ker je klub letošnje poletje že zapustil odlični turški vezist Hakan Çalhanoğlu. Zdi pa se, da je veliko bolj realna opcija prihod Josipa Iličića iz Atalante, ki bi bil neprimerljivo cenejši nakup kot pa Hakim Ziyech. Bi se pa znalo zgoditi, da bodo pri Milanu Londončane povprašali o morebitni možnosti posoje – sploh v primeru, da bi prišlo do kakšnih zapletov pri omenjenem prestopu Josipa Iličića.