Olympiacos je osvojil UEFA konferenčno ligo! Prva evropska lovorika za grškega velikana!

Fiorentina je že drugo leto zapored izgubila v finalu konferenčne lige! Olympiacos do dramatične zmage, spet je zablestel maroški napadalec El Kaabi!

Uredništvo
29. maj 2024

(Foto: Getty Images)

V Atenah se je nocoj odvil finale UEFA konferenčne lige, Fiorentina se je za lovoriko pomerila z Olympiacosom. Prvi polčas je minil brez zadetkov. Grški velikan je bil nekoliko konkretnejši, sicer pa sta obe ekipi igrali relativno previdno in nista veliko tvegali v napadu. V nadaljevanju smo spremljali podobno predstavo, pravih priložnosti ni bilo.

Najlepšo je imel Iborra v 80. minuti, toda z glavo je vezist Olympiacokosa za las meril mimo vrat in po rednem delu je bilo še 0:0.

V prvem petnajstminutnem podaljšku se rezultat ni spremenil. Grki bodo mnenja, da bi morali imeti najstrožjo kazen zaradi igre z roko branilca Fiorentine, v 96. minuti pa je po lepem prodoru sprožil Jovetić, toda izkazal se je čuvaj mreže Olympiacosa.

V 115. minuti pa vendarle - El Kaabi je zadel za 1:0! Njegov enajsti gol na devetem nastopu v tekmovanju, zabil ga je z glavo po predložku s strani in Olympiacos je bil pet minut pred koncem drugega podaljška v prednosti! Vse bolj je dišalo po tem, da bo Fiorentina drugič zapored izgubila v finalu konferenčne lige, Olympiacos pa je bil blizu lovoriki!

Končalo se je z rezultatom 1:0, grški velikan Olympiacos je osvojil UEFA konferenčno ligo!