Opcija za Romo je tudi vezist Atletica, ki prave prihodnosti v Madridu nima več

Jose Mourinho si pred novo sezono v Romi v prvi vrsti želi osvežiti zvezno vrsto, zato se rimskega prvoligaša povezuje z mnogimi nogometaši sredine terena.

Uredništvo
19. junij 2022

Bo Saúl Níguez Esclapez uspel znova odkriti formo, ki ga je nekoč krasila pri Atleticu? (Foto: Getty Images)

Na radarju Rome se je znašel tudi španski vezist Saúl Ñíguez, ki je sicer član Atletico Madrida, toda prave prihodnosti v španski prestolnici nima več. V pretekli sezoni je bil posojen angleškemu Chelseaju, toda v Londonu se ni pretirano izkazal in velikan iz Premier League njegove pogodbe ne bo odkupil od kluba, kjer sicer nastopa tudi sijajni slovenski reprezentančni čuvaj mreže Jan Oblak
 
Saúl Ñíguez je član Atletica že od leta 2008, pred tem pa se je kalil pri mestnemu tekmecu Realu. Za Colchonerose je skupno zbral kar 340 nastopov v vseh tekmovanjih in prispeval tudi 43 zadetkov in 20 asistenc. Pred leti je veljal za enega najbolj obetavnih vezistov v Španiji, poleti leta 2017 mu je Atletico zato posledično v podpis ponudil kar 9-letno pogodbo, ki jo je nogometaš iz Elcheja takrat potem tudi podpisal. 
 
Pred časom je imel Saúl kar nekaj zdravstvenih težav, predvsem z ledvicami. Takrat bi moral pod nož, toda borbeni vezist ni želel izpustiti večjega dela sezone, zato je igral s pomočjo katetra. Njegova forma je kmalu za tem povsem upadla in danes je 27-letnik le še bleda senca nogometaša, ki je še ne tako dolgo nazaj obetal ogromno, dosegal pomembne zadetke in redno nastopal za izbrano vrsto Španije.  
 
Morda bo zdaj novo priložnost za obuditev karieri dobil v italijanski Serie A, kamor ga po poročanju nekaterih italijanskih medijev vabi Roma.