Osasunin kapetan David Garcia je kisel poraženec: To tekmovanje obstaja le zaradi tega, da igrata Barcelona in Real Madrid

Kapetan Osasune David Garcia je bil besen po izgubljenem polfinalnem obračunu španskega superpokala proti Barceloni.

Uredništvo
12. januar 2024

(Foto: Getty Images)

Nič kaj lahko ni bilo sinoči Barceloni na tekmi polfinala španskega superpokala proti Osasuni. Zmaga je sicer na koncu prišla, pot do njega pa ni bila preprosta. Če vprašate igralce Osasune, potem ta zmaga niti ni bila poštena. Sporna je namreč predvsem situacija pred golom Roberta Lewandowskega, kajti v začetku tiste akcije je bil Andreas Christensen v dvoboju s Joseom Arnaizom, toda sodnik na pritožbe Osasuninih igralcev, ki so zahtevali prekršek, ni reagiral. Gol je priznal.

David Garcia, kapetan Osasune, je prepričan, da gre za zaroto. Prepričan je, da drugi klubi v dvoboju z Barcelono in Realom niso v enakovrednem položaju.

"Takšnih situacij je bilo veliko, vse so bile v korist Barcelone. Vsi smo to videli. Zame je to prekršek. Nočem biti populist, ampak videlo se je. Več smo si zaslužili, ampak nemogoče se je boriti proti tem stvarem. Superkup obstaja, da bi igrala Barcelona in Real Madrid," je dejal 29.letni branilec, ki je vso svojo kariero član Osasune, od lanskega leta dalje pa je tudi španski reprezentant.