Osebni pogoji so dogovorjeni, Atletico Madrid si želi najboljšega strelca sezone v španski La Ligi

Madridčani so očitno pripravljeni poravnati odkupno klavzulo v višini 40 milijonov evrov, da bi v svoje vrste pripeljali odličnega Ukrajinca, ki je v sezoni 2023/24 blestel pri Kataloncih.

Uredništvo
11. junij 2024

Artem Dovbyk (Foto: Getty Images)

Ukrajinski napadalec Artem Dovbyk si po sijajni sezoni v španski La Ligi obeta poletni prestop. Atletico Madrid se je s 26-letnikom, ki je v sezoni 2023/24 prispeval 25 golov ter 10 asistenc, že dogovoril glede vseh osebnih pogojev. Najverjetneje bo moral poravnati odkupno klavzulo v višini 40 milijonov evrov, da ga bo lahko pripeljal iz Girone.

Več virov v španski prestolnici danes poroča, da je Dovbyk selitvi zelo naklonjen, v Girono pa je prestopil lansko poletje iz vrst Dnipra.

S soigralci je presenetil in v prvenstvu osvojil tretje mesto, katalonski prvoligaš bo torej v novi sezoni nastopal v elitni ligi prvakov. Velja dodati, da je za Artema Dovbyka odštel manj kot 8 milijonov evrov odškodnine, opravil je zares odličen posel. 

Atletico je sezono sklenil na četrtem mestu s petimi točkami zaostanka za Girono in v prihodnji sezoni bo ciljal višje. Trenutno se Madridčane sicer povezuje tudi s Connorjem Gallagherjem (Chelsea), Vitorjem Roquejem (Barcelona) in Pierre-Emilom Hojbjergom (Tottenham), zanimivo pa bi utegnilo biti letos tudi glede igralcev, ki bodo klub zapustili.

Artem Dovbyk ima menda na mizi še možnost selitve v italijanski Napoli, toda želel naj bi si predvsem prestopa v Atletico iz Madrida.