Osijek v novi realnosti: 2.5 milijona evrov za nakup igralca? Ni problema!

Trener hrvaškega Osijeka Nenad Bjelica je napovedal, da bo Osijek izkoristil klavzulo v pogodbi španskega napadalca Ramona Miereza, ki znaša kar 2.5 milijona evrov.

Uredništvo
11. januar 2021, 4:31

Foto: uradna spletna stran kluba

Hrvaški prvoligaš Osijek je imel pred vstopom madžarskega kapitala hude eksistenčne težave in se je večkrat spogledoval z bankrotom, trenutna realnost kluba iz Slavonije pa je takšna, da v Osijeku hitro raste najbolj moderen stadion na Hrvaškem, klub pa povsem realno načrtuje, da bo za nakup igralca plačal kar 2.5 milijona evrov odškodnine.

Govora je o 23-letnem argentinskem napadalcu Ramonu Mierezu, ki v Osijeku nastopa kot posojen igralec španskega Alavesa, dogovor pa vključuje tudi odkupno klavzulo, po kateri ga lahko Osijek za omenjeni znesek dokončno odkupi. To bo po besedah trenerja moštva Nenada Bjelice tudi storil.

"Mislim, da ga bomo odkupili. Drag je, vendar v njegovem primeru tveganja ni. Mierez je vrhunski proizvod. Mirka Marića smo pri 25 letih prodali za 5 milijonov evrov, Mierez pa jih šteje 23. Tukaj ni bojazni. Vreden bo vsaj toliko kot Marić, prepričan pa sem, da bo dosegel še višjo vrednost. Klub si takšno finančno tveganje lahko privošči. Zame je to posel, v katerem bo Osijek zagotovo le profitiral," je za Sportske novosti povedal Bjelica.

Bjelica je napovedi o 'nemoralnem' prestopu podkrepil še z napovedjo, da ga v letošnji sezoni zanima le naslov prvaka.

"Od prvega dne smo govorili, da nas povprečje ne zanima. Zanimajo nas le lovorike in prvo mesto. Tudi drugo mesto za nas ne pride v poštev," je odločen nekdanji trener Dinama iz Zagreba.