Osovražen v Barceloni, zdaj pa junak PSG: Igralec tekme in MVP dvoboja - Ousmane Dembele

Ousmane Dembele je v Barcelono prišel za 150 milijonov, odšel je za 50 milijonov, postal osovražen, zdaj pa je potopil svoj nekdanji klub.

Uredništvo
17. april 2024

(Foto: UEFA)

Zadel je že na prvi tekmi v Parizu in proslavil gol. To so mu navijači Barcelone zamerili ter mu obljubili pekel. Skušali so ga uprizoriti sinoči, ko so mu žvižgali in tudi odmetavali lažne bankovce z njegovo podobo. Ousmane Dembele pa se ni dal. Zadel je tudi v Barceloni! Prav njegov gol je PSG vrnil v igro po zaostanku in na njegovih krilih so Parižani na koncu uvrščeni v polfinale!

Evropska nogometna zveza (UEFA) je prav Dembeleja izbrala za najboljšega igralca tekme! "V napadu PSG je bil ključni igralec, ki je naredil razliko," so zapisali pri UEFA. 

"Vsi smo verjeli, tudi po porazu na prvi tekmi. Nismo se predali, vedeli smo, da bomo tukaj uspeli zadeti. Velik preobrat smo naredili. Trdo smo delali cel teden, taktično, s trenerjem. Njegova taktika je bila perfektna. Čeprav smo prejeli gol, se nismo predali, še naprej smo verjeli," je po preboju v polfinale lige prvakov dejal Dembele in ob tem pohvalil Barcelono kot "velik klub", brez težav pa je sprejel v dani situaciji zanj "normalne žvižge".