Copa America, četrtfinale

Ospina nepremagljiv za polfinale

Kolumbija je druga polfinalistka Cope Americe Centenario. V New Jerseyju je ena izmed favoritinj turnirja potrebovala enajstmetrovke in izvrstnega Davida Ospino za zmago nad Perujem (4:2).

Uredništvo
18. junij 2016, 7:46

Foto: SPS

Copa America, četrtfinale:

Petek
ZDA 2:1 EKVADOR
Dempsey 22. Zardes 65.; Arroyo 74.
Rdeča kartona: Jones 52. (ZDA), Valencia 52. (Ekvador)

Sobota
PERU 0:0* KOLUMBIJA

Nedelja
ARGENTINA - VENEZUELA

MEHIKA - ČILE

Na stadionu MetLife je imela na drugi četrtfinalni tekmi Cope Americe boljše priložnosti Kolumbija, toda branilec Peruja Christian Ramos bi lahko v zadnjih sekundah tudi zabil dramatičen zmagoviti zadetek. Prvo ime obračuna je bil tako vratar Kolumbije David Ospina, član angleškega Arsenala, ki je najprej v loteriji enajstmetrovk ustavil Miguela Trauca, nato pa je Christian Cueva zgrešil za končnih 4:2.

Na tekmi je najprej z zadetkom zagrozil Carlos Bacca, ki je stekel proti perujskemu čuvaju mreže Pedru Galleseju in iz njega iztisnil lepo obrambo, na drugi strani pa je predložek Paula Guerrera z glavo prek vrat poslal Edison Flores. Kapetan Kolumbije James Rodriguez je imel nato najlepšo priložnost, ko je z okoli 20 metrov meril s slabšo desnico in zadel vratnico, Bacca pa s težkega položaja ni uspel v mrežo pospraviti odbitka.

Nadaljevanje tekme ni navdušilo ni podobno je bilo tudi v drugem polčasu. Prosti strel je James poslal točno v Galleseja, Bacca pa je z glavo meril v nasprotnega vratarja, medtem ko je perujski napadalec Flores svoj prosti strel poslal točno v živi zid. Ramos je s ključnim posredovanjem preprečil, da bi Juan Cuadrado zaposlil Bacco pred vrati, Jeison Murillo pa je grdo zgrešil po predložku Jamesa s še enega nevarnega prostega strela.

Vse bi bilo zaman, če ne bi Ospina v sodnikovem podaljšku ustavil Ramosovega poskusa z glavo in poskrbel za izvajanje enajstmetrovk, ki so se skladno s pravili tekmovanja začele takoj po koncu sodnikovega podaljška drugega polčasa. Ospina je postal veliki junak tudi z obrambo v tretji seriji loterije enajstmetrovk, ko je ustavil bočnega branilca Trauca z desno nogo, Cueva pa ni zdržal pritiska in svoj poskus poslal čez prečko za kolumbijsko slavje.
loading...