Domžale spet slavile, a ostale brez Zenija Husmanija

Ostal je grenak priokus

Domžale so na deseti tekmi 1. SNL zabeležile še deveto zmago, toda kaj, ko so za to plačale visok davek: huje se je namreč poškodoval pomemben člen Elsnerjeve čete Zeni Husmani.

Uredništvo
25. september 2014, 9:03

(Foto: SPS)

Izjemen niz Domžal se nadaljuje. Četa Luke Elsnerja je v 10. krogu državnega prvenstva zabeležila še deveto zmago, Nejc Vidmar pa spet ni klonil in je brez prejetega gola neverjetnih 990 minut. Toda po koncu obračuna z Gorico v taboru Domžal niso prekipevali od veselja. Zadovoljstvo ob zmagi s 3:0 je namreč skazila hujša poškodba Zenija Husmanija. Makedonec ima poškodovano koleno, zdi se, da ga čaka več mesecev mirovanja.
 
"Zadovoljni smo zaradi točk in zmage, a imamo ob tem grenak priokus. Izgubili smo Zenija Husmanija, saj gre po prvih ocenah za težjo poškodbo kolena. Njegova poškodba ne boli le zaradi njegove daljše odsotnosti z igrišč, ampak smo izgubili odlično osebo, ki ekipi veliko pomeni. To je hud udarec in upam, da se bomo znali s tem soočiti," je po koncu obračuna ob Kamniški Bistrici z glavo zmajeval Elsner in potegnil črto pod videnim: "Zagotovo nismo pričakovali lahke tekme in takšnega rezultata, kot smo ga dosegli. Po dobrem uvodu je Gorica prilagodila svojo postavitev in začela pritiskati na našo obrambo. Osvajali so vse več žog in posledično postajali vse bolj nevarni. Do konca prvega polčasa smo trpeli, a smo vzdržali. V drugem polčasu pa sta nas potrpežljivost in posest žoge pripeljali do ključnega trenutka na tekmi. Zadetek smo dosegli v idealnem trenutku. Po vodstvu smo se v fazi obrambe počutili udobno, v napadu pa smo po dveh prekinitvah tekmo odločili v svojo korist. Najpomembneje je, da smo začeli novo serijo zmag, hkrati pa ostaja cmok v grlu zaradi poškodbe Zenija, ki je vselej garal za ekipo. S psihičnega vidika je to zagotovo močan udarec za naše moštvo."
 
Povsem drugačna tekma
Domžale bodo niz poskušale nadaljevati že konec tedna, ko odhajajo na gostovanje v Celje. "V Celju pričakujem popolnoma drugačno tekmo kot tokrat, saj je način igre Celja bistveno drugačen od Gorice. V fazi obrambe nas čaka zelo zahtevno delo, saj imajo Celjani v napadalnem delu ekipe zelo nevarne igralce, ki okoli kazenskega prostora nasprotnika zelo dobro kombinirajo. Na drugi strani pa tekmecu puščajo več prostora in to bomo poizkušali s primernim sistemom igre in s pravim profilom igralcev tudi izkoristiti. Želja tekmeca bo zagotovo na najvišji ravni, saj nas zaradi trenutnega položaja vsaka ekipa želi premagati in kot prva vzeti naš skalp," je zaključil trener vodilnega kluba Prve lige Telekom Slovenije.
 
adplus-dvertising