Ostra kritika na račun Ronalda: Saj je izjemen, a je tudi idiot

Nekdanji nemški reprezentant Dietmar Hamann je bilo zelo kritičen na račun Cristiana Ronalda, ki je na tekmi proti Nemčiji osmešil branilca Chelseaja Antonia Rudigerja.

Uredništvo
21. junij 2021, 12:53

Dietmar Hamann je Cristiana Ronalda označil za idiota. (Foto: Getty Images)

Cristiano Ronaldo si je na derbiju t.i. skupine smrti proti Nemčiji privoščil 'miniaturo', s katero se je pozabaval z branilcem evropskega prvaka Chelseaja Antoniom Rudigerjem. Ronaldo je na v omenjeni akciji najprej žogo mojstrsko dvignil čez Rudigerja, nato je z gesto nakazal, da jo bo ujel z rokama, nato pa je pogledal v nasprotno smer in jo s peto podal soigralcu. Ronaldovi oboževalci so se šalili, da je Ronaldo s to potezo končal Rudigerjervo kariero, kasneje pa Ronaldu in njegovim soigralcem ni bilo ravno do smeha, saj je Nemčija preobrnila izid, slavila s 4:2 ter Ronalda in soigralce pred zadnjo tekmo spravila v zahteven položaj.

Nekdanji nemški reprezentant Didi Hamann meni, da je bila Ronaldova poteza nespoštljiva do Rudigerja, zato je zvezdniku Juventusa namenil zelo sočno kritiko."Ronaldo je izjemen in vsi vemo, da zna početi tudi takšne stvari. Mislim pa, da je v tej akciji poniževal svojega nasprotnika. Da, je najboljši na svetu skupaj z Messijem, vendar pa je v tem primeru izpadel idiot."

Če boste vprašali nemške igralce, kaj si mislijo o tem, vam bodo povedali enako. Kaj je želel doseči s tem? Morda je bila prav ta akcija začetek nemškega povratka,"
je povedal Hamann, sicer nekdanji vezist Bayerna in Liverpoola.