POTRJENO: Prvi primer COVID-19 v slovenski ligi!

Pri slovenskem prvoligašu so uradno potrdili, da imajo v svojih vrstah nogometaša, ki je okužen s COVID-19. Do ponedeljka morajo vsi igralci in osebje v izolacijo, sledi novo testiranje.

Uredništvo
1. avgust 2020, 7:24

Foto: pigac.si

Ne samo v tujini, koronavirus imamo tudi v slovenskem nogometu. V noči iz petka na soboto so v domžalskem klubu potrdili pozitiven primer. 

"V klubu vse od ponovnega zagona izvajamo številne preventivne ukrepe in ravno to nam je omogočilo, da smo okužbo pri našem igralcu zaznali zelo kmalu, zato smo prepričani, da nam bo širitev okužbe uspelo zajeziti. Pred nadaljevanjem aktivnosti si želimo dodatnih navodil s strani NIJZ, zato bomo čez vikend ustavili vse dejavnosti članske ekipe. V tem času bomo preučili in pripravili dodatne ukrepe, da bi lahko nase delo v skrajšanem času priprav potekalo kar se da normalno, zagotovo pa ima prednost odgovornost do sebe, naših bližnjih in naše okolice," je dejal športni direktor kluba Matej Oražem

Ekipa Domžal gre v izolacijo, do ponedeljka pa ne bo treningov. Sledi novo testiranje. Zaradi okužbe bodo v Domžalah odpovedal itudi aktivnosti kadetske in mladinske ekipe.