PSG bi Neymarja prodal ob pravi ponudbi, Brazilcu pa selitev iz Pariza ne diši

Nič čudnega ni, da za Neymarja v svetu nogometa vlada veliko zanimanja, ob tem pa ima tudi PSG številne razloge, da Brazilca pošlje na nogometno tržišče. A krilni nogometaš nima namere, da zapusti Pariz.

Uredništvo
23. junij 2022, 6:45

PSG bi prisluhnil ponudbam za Neymarja, ta pa ne želi zapustiti Pariza. (Foto: Getty Images)

Vodilni možje francoskega PSG so pripravljeni prisluhniti ponudbam različnih evropskih klubov za odkup Neymarja. A Brazilec naj bi se upiral ideji o odhodu iz Pariza, sploh zaradi nedolgo tega osvežene ter izboljšane pogodbe s klubom, poroča Goal.com.

Krilni napadalec je v PSG v zameno za takrat rekordno odškodnino prišel leta 2018 iz Barcelone. S tem je velikan iz Ligue 1 takrat dokončno postal igralec na najvišji ravni evropskega in svetovnega nogometa. Cilji so bili najvišji, a kljub vlaganju Svetnikom še ni uspelo priti do naslova v ligi prvakov.

Tudi sezona 2021/2022 je bila razburkana, PSG je v Evropi zgodaj izpadel proti madridskemu Realu, Neymar in Lionel Messi pa sta bila pogosto tarči žvižgov pariških navijačev. Neprepričljive predstave Neymarja in podaljšanje sodelovanja s Kylianom Mbappejem naj bi bila glavna razloga, da je PSG pripravljen prodati 30-letnega Brazilca. Odnos med reprezentantom Francije in Neymarjem naj bi se v zadnjem času močno ohladil.


A Neymar je pred letom dni podaljšal in izboljšal pogodbo s PSG, ki ga zdaj za klub veže vsaj do poletja 2025. V sezoni, ko bo z Brazilijo eden od glavnih favoritov za naslov svetovnega prvaka v Katarju, mnogi vidijo enkratno priložnost, da nekdanji član Barcelone dokončno prepriča vodilne može PSG in klubske podpornike.

Tudi če bi Neymar želel zapustiti Pariz, pa ni veliko sredin, ki lahko zadovoljijo njegove finančne in tekmovalne zahteve. Za Barcelono bi bilo breme njegovih finančnih zahtev pretežko, sploh po tem, ko ob izteku pogodbe v posel ne more več vključiti Ousmaneja Dembeleja.

Rešitev se ponuja tudi v obliki Newcastle Uniteda, ki bi lahko izpolnil Brazilčeva finančna pričakovanja, a nogometašu ta sredina iz Premier League naj ne bi bila mamljiv izziv.