PSG bo z odhodom Mbappeja prihranil 200 milijonov evrov: Denar je v celoti pripravljen reinvestirati v dve sijajni okrepitvi

Paris Saint Germain bo slovo Kyliana Mbappeja skušal nadomestiti z dvema bleščečima okrepitvama, za katera naj bi že rezerviral vsaj 200 milijonov evrov.

Uredništvo
16. februar 2024

PSG (Foto: //)

Paris Saint Germain bo s to sezono očitno zaprl poglavje, v katerem je glavno vlogo igral eden najboljših nogometašev sveta Kylian Mbappe. PSG je v zadnjih letih izvajal vse možne trike, da je sijajnega napadalca uspel zadržati v svojih vrstah, kot kaže pa je Mbappejeva pot v Parizu le prišla do končne postaje, saj je včeraj predsedniku kluba Nasserju Al-Khelaifiju sporočil, da ne bo podaljšal pogodbe.

Z Mbappejevem odhodom se končuje era 'galaktičnega PSG', ki v športnem smislu ni dosegla želenih ciljev, slovo Mbappeja pa naj ne bi zamajalo športnega projekta kluba, ki ima še vedno ambicije postati številka 1 v Evropi.

Francoski mediji poročajo, da bo PSG na račun Mbappejevega odhoda na letni ravni prihranil kar 200 milijonov evrov, njegovo slovo pa naj bi nadomestil z dvema velikima zvezdama italijanske Serie A, ki sta se na radarju Parižanu znašla že v prejšnji sezoni.

PSG je pripravljen nameniti več kot 200 milijonov evrov, da bi v svoje vrste pripeljal izvrstnega nigerijskega napadalca Victorja Osimhena in krilnega napadalca AC Milana Rafaela Leaa.

Osimhen je nedavno z Napolijem podaljšal pogodbo, v kateri naj bi bila tudi določena odkupna klavzula v višini 130 milijonov evrov, odkupna klavzula Leaa pa naj bi znašala celo 175 milijonov evrov.