PSG preži na kapetana Reala in krati spanec Florentinu Perezu

Predsednik Reala iz Madrida želi obnoviti sodelovanje s kapetanom Sergiom Ramosom, pri tem pa se je pojavil moteč faktor v obliki Paris Saint Germaina, ki Ramosu ponuja sanjsko pogodbo.

Uredništvo
16. november 2020, 12:21

Foto: uradna spletna stran kluba

Reala iz Madrida si brez kapetana in poveljnika obrambne vrste Sergia Ramosa ni moč zamisliti, kljub temu pa v zadnjih tednih iz Španije prihajajo različne informacije, ki namigujejo na to, da Ramosovo poletno slovo od Madrida še zdaleč ni tabu tema.

Ramosu se obstoječa pogodba v Madridu izteče ob koncu letošnje sezone, časnik AS pa trdi, da se Ramos doslej s predsednikom kluba Florentinom Perezom še ni resneje pogovoril o novih pogojih sodelovanja.

Kraljevi klub ga želi zadržati, glavni kamen spotike pa naj bi bilo trajanje pogodbe, saj naj bi bili pri Realu naklonjeni t.i. pogodbi 1+1, in sicer naj bi Ramosovo pogodbo podaljšali za eno leto z enako plačo kot jo prejema trenutno – neuradno ta znaša 12 milijonov evrov neto na sezono – morebitno podaljšanje za eno leto pa naj bi bilo odvisno od različnih dejavnikov - v Madridu se predvsem zavarovati v primeru, če bi Ramos staknil težjo poškodbo, ki ga za daljši čas oddaljila od nogometnih igrišč. Politika Reala je sicer takšna, da igralcem starejšim od 30 let ponuja le enoletno podaljšanje pogodb, edina izjema je bil Cristiano Ronaldo, ki je pri 31 letih sklenil triletno podaljšanje pogodbe.

Ramos je pri 34 letih sicer nekoliko starejši, vseeno pa gre za igralca, ki slovi kot eden najboljših centralnih branilcev sveta in pravo ikono španskega nogometa. Ramos tudi izven meja kraljevega kluba uživa velik ugled, prav to pa je dodaten moteč faktor v njegovih pogovorih z Realom, saj AS trdi, da mu je Paris Saint Germain pripravljen ponuditi triletno pogodbo, po kateri bi njegova letna plača znašala 20 milijonov evrov neto.

Ramos je že večkrat izrazil željo po tem, da bi kariero končal v Madridu, vendar pa je trenutno razkorak med tem, kaj mu ponuja Real in kako daleč je zanj pripravljen iti PSG, preprosto prevelik.  Madridski klub zaradi pandemije ni utrpel tako močnih finančnih udarcev kot Barcelona, a to še zdaleč ne pomeni, da lahko Real posluje na obratih, ki jih je dosegal v prejšnjih letih. Glede na to, da bi se Ramos 1. januarja že lahko pogovarjal z ostalimi klubi, predsednika Pereza pri zadrževanju najbolj karizmatičnega igralca moštva nikakor ne čakajo mirni dnevi.