PSG za biti ali ne biti: Tuchel se zaveda, da mu gori pod nogami

Bi lahko finalist lige prvakov iz prejšnje sezone PSG izpadel že v skupinskem delu nove sezone? Takšen scenarij bi se lahko uresničil, če Kylian Mbappe in Neymar ne bosta opravila svojega dela.

Uredništvo
24. november 2020, 1:04

Foto: /

V skupinskem delu lige prvakov se noben velikan po prvih treh tekmah ni znašel v tako nezavidljivem položaju kot aktualni viceprvak Paris Saint Germain. Superzvezdniško francosko moštvo je na prvih treh tekmah doživelo dva poraza, v primeru nocojšnjega neuspeha proti Leipzigu pa PSG do izteka skupinskega dela usode ne bi imel več v svojih rokah.

Izpad v skupinskem delu bi bil za PSG seveda polom brez primere, nocojšnja tekma pa bi lahko determinirala usodo trenerja Thomasa Tuchla, ki se je po petkovem porazu proti Monacu vnovič znašel pod drobnogledom lastnikov in športnega direktorja Leonarda. Formula za njegovo službo je pravzaprav zelo preprosta - -če premaga Leipzig ostane, če ne, pa odide.

"Ne morem vam zagotoviti, da bom nadaljeval svoje delo, vendar ne vem, če je sploh potrebno o tem govoriti na glas," je povedal Nemec, ki se pred najpomembnejšo tekmo sezone zanaša na svoja glavna aduta – Kyliana Mbappeja in Neymarja.

"Potrebujemo ga. Trenutno ni najbolje pripravljen, vendar bo vseeno začel tekmo. Mislim, da je sposoben zdržati tako v psihološkem kot fizičnem smislu,
" je povratek Neymarja v moštvo pokomentiral Tuchel.

"Če Neymar in Mbappe ne dosežeta gola, to vsekakor vpliva na nas. Upam, da bosta tokrat zadela. Potrebujemo Kylianove gole. Proti Monacu je dosegel dva in zdaj od njega in Neymarja pričakujem, da bosta zadela proti Leipzigu," je še dodal Tuchel.

Tuchel je napovedal popolno ofenzivo, razmišlja pa celo, da bi srečanje začel kar s štirimi napadalno usmerjenimi igralci – Neymarjem, Mbappejem, Angelom Di Mario in Keanom.

"Tudi to je odprta možnost. Želimo zmagati. Za nas je ta tekma kot finale. Absolutno si želim, da bi imeli več poguma za zabijanje golov kot bojazni, da bi počeli napake v obrambi. Možno je tudi, da bomo igrali v sistemu 4-3-3. Igrali smo ga v Leipzigu in na tekmah izločilne faze lige prvakov v prejšnji sezoni. Tehtamo med dvema možnostma, na koncu bomo videli, kdo bo zdrav in kdo ne," je še dodal Tuchel.

Po štirih krogih imata Manchester United in Leipzig po 6 točk, Paris Saint Germain in Istanbul Basaksehir pa tri. PSG bo moral do konca skupinskega dela še v goste na Old Trafford, s turškim prvakom pa se bo pomeril doma.