PSV je postal rušilni val, 33-letni kapetan Luuk de Jong je prispeval že 31 golov in 12 asistenc v tej sezoni

Zasedba iz Eindhovna je včeraj pustošila v nizozemskem prvenstvu in nasprotnika zabila kar sedem golov, ob tem pa je blestel nekdanji napadalec Barcelone.

Uredništvo
25. februar 2024

PSV juriša proti naslovu nizozemskega prvaka. (Foto: Getty Images)

PSV je v aktualni sezoni brez konkurence v nizozemskem prvenstvu. Dobesedno. Po kar 23 krogih še vedno ne pozna poraza, ob tem pa je vknjižil kar 21 zmag in samo dva remija. Ima 13 točk prednosti na vrhu in je v sijajni formi. To je ekipa iz Eindhovna potrdila tudi včeraj, ko je s kar 7:1 razbila PEC Zwolle. Kapetan Luuk de Jong je prispeval nov hattrick.

Zdaj ima 33-letni napadalec na svojem računu že 31 golov in 12 asistenc v tekoči sezoni. PSV je zanj leta 2022 odštel samo tri milijone evrov.

Ne gre spregledati, da je PSV v prvenstvu dosegel kar 77 golov na samo 23 tekmah. Za primerjavo, na drugem mestu je Feyenoord, ki je tudi branilec naslova in je do te točke v sezoni lige Eredivisie dosegel 56 golov. PSV pa je letos še vedno v igri tudi v elitni ligi prvakov.

Na prvi tekmi izločilnih bojev je doma remiziral proti Borussii Dortmund (1:1). Prihodnji teden ga čaka derbi, ko bo v prvenstvu gostil Feyenoord.