Padel bo 25 let star rekord Zlatka Zahovića! Olympiacos bo plačal odškodnino, kakršne ni plačal še nikoli

Olympiacos bo sklenil največji posel v zgodovini kluba in šele po 25 letih bo končno padel prestopni rekord Zlatka Zahovića!

Uredništvo
30. marec 2024

(Foto: Getty Images)

Grški velikan Olympiacos je pred sklenitvijo rekordnega posla. Branilec David Carmo sicer že igra v Pireju, toda zaenkrat je le posojen igralec Porta, vendar se zdi, da bo tudi v prihodnjih sezonah ostal pri Olympiacosu. Grški in portugalski mediji poročajo, da bodo rdeče-beli njegovo pogodbo odkupili.

Olympiacos bo Portu za 24-letnega nogometaša, ki je odrasel v Benficini nogometni šoli, plačali 17.5 milijona evrov. S tem denarjem se Porto, ko gre za Davida Carma, ne bo pokril, kajti Bragi je zanj plačal kar 20 milijonov evrov.

Odškodnina za prestop omenjenega igralca je bila dogovorjena že ob sklenitvi posoje iz Porta v Olympiacos, Grki pa so se možnost odkupa zdaj odločili izkoristiti.

S tem poslom bo Olympiacos realiziral najdražji nakup v zgodovini kluba. Verjeli ali ne, še do danes je najdražji igralec tega kluba Zlatko Zahović, ki je leta 1999 iz Porta prišel za takrat bajnih 13.5 milijona evrov.