Papu Gomez je plačal ceno, ker se ni želel prilagoditi

Trener Atalante Gian Piero Gasperini je razkril, kaj je bilo jedro spora s kapetanom Papujem Gomezom, ki je izpadel iz moštva in trenutno išče nov klub.

Uredništvo
11. januar 2021, 10:34

Foto: Getty Images

Atalanta je dober dokaz, da lahko 'sistem' premaga na videz še tako nezamenljivega posameznika. Argentinec Papu Gomez velja za enega največjih igralcev v zgodovini kluba in kapetana, ki je bil nekakšen simbol uspešne ere ekipe iz Bergama, kljub temu pa trener Gian Piero Gasperini ne pristaja na to, da bi zaradi zaslug iz preteklosti to vlogo lahko igral navkljub očitnemu navzkrižju interesov.

Gasperini je Gomeza izključil iz moštva, brez njega pa Atalanta še naprej igra odlično in je na zadnjih sedmih tekmah v Serie A osvojila kar 17 od 21 možnih točk. V času Gomezove odsotnosti se je povsem prebudil Josip Iličić, ki je znova našel formo iz prejšnje sezone, bolj ali manj pa je že jasno, da bo imel slovenski reprezentant v prihodnosti v moštvu še večjo odgovornost, saj so možnosti za Gomezov povratek pravzaprav nične.

Gasperini je po včerajšnji zmagi v Beneventu priznal, da je Gomez plačal ceno, ker se ni želel prilagoditi taktičnim spremembam.

"To je bila odločitev, ki so jo narekovali različni dejavniki. Odločitev sem sprejel zato, ker sem moral najti drugačen tip ekipe. V tistem času smo imeli težave in Gomez se ni prilagajal spremembam. Na sredini je imel težave in izkazalo se je, da je Remo Freuler bolj koristen za ekipo," je povedal Gasperini.

Gomez se je dan kasneje oglasil preko Instagrama in trenerju odgovoril s tem, da je objavil več "zgodb", v katerih so bile poudarjene akcije, ki so kazale na to, kako je tekel v obrambo in vezistom pomagal v defenzivnih nalogah. Bržčas Gomezu tovrstna 'argumetancija' ne bo pomagala kaj dosti, sa je tudi predsednik kluba Antonio Percassi pristal na njegovo prodajo, edini pogoj naj bi bil, da Gomez ne prestopi v katero drugo moštvo iz italijanske Serie A