Paratici: Morata je bil vselej naša prva želja

Športni direktor Juventusa Fabio Paratici trdi, da je bil Španec Alvaro Morata ves čas na vrhu seznama želja pri iskanju novega napadalca. Imel je prednost tudi pred Edinom Džekom in Luisom Suarezom.

Uredništvo
26. oktober 2020, 9:14

Alvaro Morata je poleti iz Atletica prestopil v Juventus. (Foto: Getty Images)

Italijanski velikan Juventus je celo poletje lovil novega napadalca, dolgo časa pa se je omenjalo predvsem imena kot so Arkadiusz Milik, Edin Džeko ali Luis Suarez. Suarez je vmes že pripotoval v Italijo na kontroverzno opravljanje izpita italijanščine, ki je predpogoj za pridobitev italijanskega potnega lista, večkrat pa so italijanski mediji tudi napovedovali, da se bo v Torino preselil Romin golgeter Edin Džeko.

Na koncu je Juventus svoj napad okrepil s starim znancem Alvarom Morato, športni direktor stare dame Fabio Paratici pa zatrjuje, da je bil Morata, ki je na prestopni radar Juventusa vstopil šele v zaključku trgovanja, ves čas prva izbira.

"Morata je bil vedno plan A. Atletico ni bil naklonjen določenemu tipu prestopa, zato smo se ozirali po drugih igralcih. Ko se je situacija spremenila, se nam je obrestovalo, da smo vrata pustili odprta in da smo lahko nadaljevali tam, kjer smo končali. Na prestopnem trgu je zelo pomembna fleksibilnost, saj so na mizi ves čas nove in nove opcije. Alvaro je bil vedno naša prva izbira, saj gre za igralca, čigar karakteristike so najbolj prilagojene našemu moštvu," je povedal Paratici.