Pato je na pragu presenetljivega povratka v angleški nogomet

Nekdanji veliki up brazilskega nogometa Alexandre Pato se kot vse kaže vrača v Evropo. Vprašanje je le še, ali bo kariero nadaljeval v Italiji ali pa celo v Angliji.

Uredništvo
29. oktober 2020, 10:44

Alexandre Pato je na radarju angleškega Birmingham Cityja. (Foto: Getty Images)

Brazilski napadalec Alexandre Pato je po odhodu iz Sao Paula že nekaj časa brez kluba, nestrpno čakanje pa bo kot vse kaže prekinil prav v teh dneh. Nekdanji veliki up brazilskega nogometa, katerega so v mlajših letih v domovini celo razglašali za bodočo legendo brazilske reprezentance, je na socialnih omrežjih objavil fotografijo, iz katere gre sklepati, da bo vsak čas naznanil svoj nov klub, angleški mediji pa poročajo, da naj bi se 31-letni zvezdnik znašel na radarju drugoligaša Birmingham Cityja, ki ga trenira nekdanji branilec Reala iz Madrida in nekdanji pomočnik Joseja Mourinha Aitor Karanka.

Pato ima ponudbe tudi iz Italije, kamor ga v svoje vrste vabita Spezia in Genoa, odprta pa naj bi bila celo možnost, da znova združi moči s Silviom Berlusconijem pri drugoligašu Monzi.

Pato je v Evropi nazadnje igral v sezoni 2016/17, ko je pustil dober vtis v napadu španskega Villarreala, Španijo pa je zapustil že po pol sezone in se preselil v kitajski Tianjin. V minuli sezoni je v majici Sao Paula zbral 22 nastopov in dosegel pet zadetkov.
 
adplus-dvertising