Patrice Evra je sredi noči posnel video in v njem razglabljal o težavah Manchester Uniteda

Eden največjih kritikov Manchester Uniteda se je spet oglasil. Kar sredi noči. Patrice Evra se ne misli skrivati in je jasno ter javno povedal, kaj je v Manchester Unitedu narobe.

Uredništvo
22. september 2020, 9:31

Foto: /

Patrice Evra ne more več gledati, kako "živi" in "posluje" njegov nekdanji klub Manchester United. Francoz je v preteklosti že opozarjal in kritiziral, tokrat pa se je odločil, da bo to storil malce drugače. Preko spleta oziroma spletnih platform. Kar sredi noči je posnel video, v katerem je povedal, kar mu je ležalo na duši.

"Manchester United se mora spremeniti in ne sme biti tako aroganten. V njem so ljudje, ki sploh ne spoštujejo Alexa Fergusona. Mi smo spoštovali Charltona in Besta, ljudi, ki so pisali zgodovino tega kluba. Danes pa se tem ljudem odrekajo in to zlahka. Zakaj? Zaradi denarja? Ugled kluba se ruši in čas je, da navijači izvedo resnico," je dejal Evra. 

Ed Woodward, ki vodi klub, po njegovem prepričanju zaupa napačnim ljudem.

"Woodward zaupa ljudem, ki jim ne bi smel, to je slabo. Posluša ljudi, ki sploh niso v klubu in vleče napačne poteze. Igralce, ki so vredni 20 milijonov evrov, plača petkrat več, nekateri od njih pa sploh nočejo priti v United. Komunikacija je slaba. Klical me je športni direktor enega največjih klubov na svetu in me prosil, da rečem Mattu Judgeu (Unitedov operativec v pogajanjih za prestope, op.p.), da naj se oglasi na telefon. To je neverjetno."

Včasih je bilo drugače. Ko je bil trener Alex Ferguson, je United kadroval drugače. Bolje.

"Pod Fergusonom in Gillom nismo imeli ničesar na papirju, ampak smo dobili Van Persieja, Evraja, Vidića, Ferdinanda, vse je šlo hitro, šla sta in se osebno dogovorila."

Evra je kritiziral tudi nekatere nekdanje soigralec z Old Trafforda, ki se grebejo za službe v klubu.

"Vem, da si bivši igralci ne upajo govoriti na glas, ker upajo, da bodo v klubu nekoč dobili službo. Mene to ne zanima. Jaz Manchester Uniteda ne potrebujem, jaz ga imam rad."