Patrick Vieira in Crystal Palace sta zapravila, kar sta pridno prigarala v prvem delu sezone

V prvem delu sezone so Londončani presenečali in nizali lepe rezultate, po novem letu pa so povsem izgubili kompas. V letu 2023 okusa zmage še ne poznajo.

Uredništvo
12. marec 2023

Vieiri teče voda v grlo, odločal bo prihodnji teden oz. snidenje z Arsenalom. Poetično? (Foto: Getty Images)

Crystal Palace je v Premier League nazadnje zmagal 31. decembra leta 2022. V prvem delu sezone so pod vodstvom trenerja Patricka Vieire vknjižili nekaj impresivnih rezultatov, potem pa zabredli. Enajst tekem zapored že ne poznajo okusa zmage, v tem obdobju so kar šestkrat izgubili. Posledično so izgubili stik z zgornjo polovico ligaške lestvice.  

Nahajajo se sicer na 12. mestu, kar samo po sebi sploh ni slabo za klub, kot je Palace, toda ob tem ne gre spregledati konkurentov. Crystal Palace je le štiri točke oddaljen od 18. mesta, ki lahko vodi v izpad v drugoligaško konkurenco ob koncu sezone. Zelo zaskrbljujoč podatek za navijače je tudi to, da na zadnjih treh tekmah niso sprožili strela v okvir vrat!

To se v Angliji ni pripetilo še nikoli doslej oz. vsaj od leta 2003 dalje ne, ko so pričeli tudi na otoku beležiti tovrstne podatke. Patrick Vieira se je zdaj znašel pod pritiskom, časa pa nima veliko. Palace že čez tri dni gostuje pri visokoletečem Brightonu, potem pa jih čaka Arsenal, kjer si je Vieira kot igralec ustvaril ime. Zdaj bo proti topničarjem reševal zaposlitev.