Patrik Mijić odgovarja na govorice o zanimanju Olimpije in Maribora: 'Moja velika želja je igrati za klub, ki ima veliko navijačev'

Pogovarjali smo se z igralcem meseca marca v slovenski ligi Patrikom Mijićem, ki ima željo, da bi nekoč igral za klub, ki ima veliko navijačev.

Miran Zore
8. april 2024

Patrik Mijić (Foto: Nogomania)

Med zimskim prestopnim rokom je eno najboljših kadrovskih potez klubov v slovenski ligi povlekla Rogaška. Štajerski klub, ki se zaenkrat uspešno bori za obstanek v prvi slovenski ligi, je pripeljal neznanega hrvaškega napadalca Patrika Mijića, ki je pred tem neuspešno igral za slovaški Vion. Odigral je 14 tekem in ostal brez gola. 

Slovenska prva liga mu je ponudila novo priložnost. Šele drugo na prvoligaški ravni. Petindvajsetletni Slavonec je pred tem namreč igral le drugo hrvaško in drugo avstrijsko ligo, v Međimurju, Dinamu Zagreb 2, Sesvetah, Dornbirnu in Hornu. Kakšnih silnih strelskih dosežkov Mijić ni imel. V Sloveniji se je to spremenilo. Za njim je 10 ligaških tekem, na katerih je zabil šest golov, en gol pa je dosegel tudi v pokalu, v katerem se je Rogaška prebila v polfinale.

Mijić je bil pred dnevi izbran tudi za najboljšega igralca Prve lige Telemach v mesecu marcu.

"V Rogaški sem kratek čas. Ne morem se pritoževati. Vesel sem, da sem dobil to priložnost. Trudim se, da izkoriščam vsako minuto. Priznanje za igralca meseca je zame velika stvar. Sploh zaradi konkurence, tukaj so Iličić, Matko in Mulalić. Upam, da bo tudi april tako dober kot je bil dober marec," je dejal Mijić.

V Slovenijo je Mijić pripel le z enim namenom - da bi igral. Na Slovaškem se njegova pričakovanja niso uresničila.

"Nisem dovolj igral, zato sem odšel. Težko je kaj pametnega narediti, če vstopiš s klopi in dobiš le nekaj minut. Želel sem spremembo in jo tudi dočakal. Agent me je povezal z Rogaško in pristal sem tukaj."

Rogaška je povsem obrnila njegovo nogometno kariero. 

"Okrog slovenske lige sem dobil dobre informacije, mnogi Hrvati so in še igrajo tukaj. To je dober korak naprej, saj je liga dobra. Ne vem, kako je bilo jeseni. Pozimi je prišlo nekaj novih igralcev, med njimi tudi jaz. Zdi se mi, da smo dobra ekipa. Trener mi je že takoj rekel, da bomo obstali v ligi in zdaj smo na dobri poti, da nam to uspe. Daleč je še, ampak Rogaško so pred meseci mnogi prehitro odpisali. Tukaj smo!"

V polfinalu pokala je Rogaška, če gledamo spomladansko formo, morda celo prvi favorit. Ob Muri bosta polfinale igrala še Gorica in Beltinci

"Mislim, da imamo možnosti. Lovorika bi bila super stvar! Bomo videli. Glede na renome je seveda prvi favorit Mura. Mi smo ta trenutek osredotočeni na boj za obstanek v ligi, resno pa se bomo lotili tudi pokala. Kako? Tako, da bomo igrali na končno zmago!"

Goli, ki jih je Mijić dosegel za Rogaško, niso ostali neopaženi. Hrvaškega napadalca spremljajo največji slovenski klubi in tudi nekateri tuji klubi. 

"O tej temi težko kaj povem, ker se z njo ne ukvarjam. Jaz igram, agent pa se ukvarja s tem. Verjamem sicer, da kdo spremlja moje igralce in tudi morda povprašuje. Bomo videli. Sezone še ni konec, cilja še nismo izpolnili. Nehvaležno je govoriti o tem, kaj se lahko zgodi poleti. To je nogomet, jasno je, da so prestopi sestavni del tega posla. Pogodbo imam še za naslednjo sezono, tako da ..."

Kariernih ciljev si Mijić zaenkrat ne postavlja, niti ga ne vleče posebej nazaj na Hrvaško. Njegova največja želja je igrati za klub, ki ima veliko navijačev

"V prvi hrvaški ligi še nisem igral, iskreno povedano niti ne vem, če bom za to kdaj dobil priložnost. S tem se pravzaprav niti ne obremenjujem. Kar se prihodnosti tiče in če me sprašujete po željah, si želim predvsem to, da bi igral pred velikim številom navijačev. Živim za emocije, rad vidim, če ljudje gledajo, kako igram. To me hrani."