Peklenski načrt: Fenerbahče bo tekmo z Galatasarayem začel z devetimi, a tekma ne bo trajala 90 minut

Turška velikana bi se morala v nedlejo udariti za turški superpokal, a očitno bomo priča nvemu poglavju škandalov, ki se v zadnjem obdobju v turškem nogometu vrstijo eden za drugim.

Uredništvo
5. april 2024

Miha Zajc v dresu Fenerbahčeja doživlja incidente v turškem nogometu. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Aktualna sezone v turškem nogometu je brez dvoma sezona za zgodovino. Če smo sprva uživali v boju Fenerbahčeja in Galatasaraya za naslov državnega prvaka, v zadnjem času iz Istanbula prihajajo zgolj negativne novice.

Fenerbahče, za katerega nastopa tudi Slovenev Miha Zajc, se čuti oškodovanega s szrani tekmecev in nogometne zveze. Po tekmi v Trabzonu, kjer so bili napadeni nogometaši in navijači, je predsednik kluba Ali Koc napovedal izstop iz lige, kar pa se vsaj do izteka sezne ne bo zgodilo.

Medtem so pri Fenerbahčeju od zveze zahtevali, da prestavi tekmo superpokala zaradi močno zgoščeneg urnika in igranja tako v prvenstvu kot v Konferenčni ligi. Nogometna zveza je odkimala in zdaj želijo pri Fenerju bojkotirati nedeljsko tekmo superpokala.

V klubu pripravljajo radikalno in šokantno odločitev. Tekmo z Galatasarayem v nedeljo želijo začeti z devetimi nogometaši, kar je po pravilih minimum, da se tekma začne, a bodo vsi iz mladinske ekipe. A to še zdaleč ni vse.

Za tem naj bi se hitro trije igralci “poškodovali”, za njih menjav ne bo in tekma se bo morala registrirati s 3:0 za Galatasaray. Uprava želi s tem protestirati, ob tem pa se izogniti morebitnim ogromnim finančnim in točkovnim kaznim, ki bi jim jih dodelila zveza v primeru neigranja tekme ali neprihoda na tekmo.

Ni nepomembno, da bi s tem Fenerbahče močno ponagajal tekmecu, saj se po pravilih v tem primeru ne bi smelo prirediti svečenage dviga pokala, s čimer bi pri Galatasarayu ostali brez trenutkov veselja, ponosa in svečanih spominov.