Pelejev odgovor na Ronaldovo prehitevanje: Zabil sem 1.238 golov

Cristiano Ronaldo je proti Udineseju na večni lestvici najboljših strelcev v zgodovini nogometa prehitel Peleja, kultni Brazilec pa vztraja pri svojih statistikah in trdi, da je pravzaprav zabil kar 1.238 golov.

Uredništvo
5. januar 2021, 11:51

Foto: /

V zadnjem mesecu dni je sedanjost v primeru Brazilca Peleja kar dvakrat ujela preteklost. Pred tedni je Lionel Messi podrl Pelejev rekord po številu doseženih zadetkov v majici enega kluba, čemur so v Pelejevem klubu, Santosu, nasprotovali in vztrajali pri prepričanju, da bi morali šteti tudi Pelejevi zadetki, ki jih je dosegel na tekmah neformalnega značaja.

V teh dneh se je Peleja dotaknil še drugi velikan moderne ere Cristiano Ronaldo, ki je proti Udineseju dosegel dva gola in tako postal drugi najboljši strelec v zgodovini nogometa s 758 zadetki na uradnih tekmah. Ronaldo je s tem za en gol prekosil Peleja, le vprašanje časa – prej dni kot tednov – pa je kdaj bo Portugalec zasedel prvo mesto, saj je avstrijski Čeh Josef Bican po uradnih podatkih dosegel 759 zadetkov oziroma le enega več kot Ronaldo.Nedolgo zatem, ko so svet preplavile novice o tem, kako je Ronaldo prehitel Peleja, je kultni Brazilec popravil svoj opis profila na socialnih omrežjih s pomembno 'korekturo' – v svoji predstavitvi je popravil število doseženih zadetkov in zapisal, da je v času svoje kariere dosegel kar  - 1.238 golov. Pele si je tako dodal kar 526 golov, ki jih je dosegel na prijateljskih tekmah in na tekmah humanitarnega značaja, ki pa jih uradna statistika – takšna, kakršno jo vodi FIFA – ne priznava.