Pep Guardiola je identificiral novo 'nedosegljivo' tarčo - Harryja Kana

Manchester City se ne bo potegoval za argentinskega superzvezdnika Lionela Messija, britanski mediji pa trdijo, da je Pep Guardiola vodstvu kluba priporočil igralca, čigar prihod bi bil za City še veliko dražji.

Uredništvo
24. november 2020, 9:55

Foto: /

Manchester City bo sodeč po ritmu letošnje sezone kmalu (znova) potreboval novo dozo velikih okrepitev. Najdražja ekipa v ligi po osmih odigranih tekmah zaseda sramotno trinajsto mesto in za branilcem naslova Liverpoolom zaostaja že za osem točk (City je odigral eno tekmo manj – op.a), dosedanji razplet sezone pa je demonstriral, da bo City potreboval osvežitve predvsem v ofenzivnem delu moštva.

Argentinskemu zvezdniku Sergiu Agueru se izteka pogodba in v Anglji so vse glasnejše govorice, da je vodstvo kluba ne bo podaljšalo, včeraj pa je Sky zatrjeval, da je City sprejel odločitev, da se prihodnje poletje ne bo potegoval za prihod argentinskega superzvezdnika Lionela Messija, saj naj bi bil tudi za nesramno bogati in ambiciozni City prestar in predrag.

To pa še ne pomeni, da City v ozadju ne snuje zares izjemen in spektakularen prestop. Časnik The Independent poroča, da naj bi trener Cityja Pep Guardiola vodstvu kluba priporočil nakup igralca, ki tako kot Messi sodi med na videz 'nedosegljive'. Guardiola je prepričan, da bi Cityjev napad potreboval sijajnega napadalca Tottenhama Harryja Kana, ki ima za seboj dolgo zgodovino otepanja takšnih ali drugačnih ponudb največjih klubov v Evropi.

Kane je bil doslej zvest Tottenhamu, čeprav je večkrat potožil nad tem, da londonska ekipa ni pri koritu, ko je govora o zbiranju prestižnih lovorik. V letošnji sezoni Tottenhamu kaže veliko bolje kot v prejšnji, kar bi še dodatno otežilo delo Cityju, tudi Independent pa trdi, da so možnosti za Kanov prihod v primeru uspešne sezone Tottenhama majhne.

Vendarle pa v grmu tiči zajec, ki bi po prepričanju istega časnika lahko prihodnje poletje igral pomembno vlogo. Tottenham se je zaradi pandemije znašel v hudih finančnih težavah, za razliko od svojih neposrednih tekmecev pa v vodstvu kluba nima takšne finančne zaslombe in bo zagotovo manj imun na izpad prihodkov kot nekateri ostali klubi v ligi.

Kanova cena je še vedno astronomska – z njegovo prodajo bi Spurs najbrž še danes lahko iztržili vsaj 150 milijonov evrov – predsednik Tottenham Daniel Levy pa je včeraj priznal, da se Tottenhamu obetajo črni finančni časi in da bi klub v primeru, če bi izguba zares znašala 150 milijonov evrov, nujno moral ukrepati. To v prevodu najpogosteje pomeni, da bi se moral odreči čemu, kar bi bilo v prejšnjih letih nepredstavljivo. Kot denimo Harryju Kanu.