Pep Guardiola je spet le strmel v prazno: 'Odlični smo bili, izgubili smo na fantastičen način, ne bom pa govoril o Ancelottijevi taktiki'

Kaj povedati po takšni tekmi? Pep Guardiola je zadovoljen z igro svoje ekipe, a seveda tudi globoko žalosten.

Uredništvo
18. april 2024

(Foto: Getty Images)

Pep Guardiola slabo sprejema poraze. Tudi zato so odzivi po porazih, ki so v njegovem primeru redki, izjemno zanimivi. Sinoči je Manchester City izgubil dvoboj četrtfinala lige prvakov proti Realu in to po pravi drami! Odločile so enajstmetrovke!

Trener Cityja Guardiola je na tiskovni konferenci po tekmi pohvalil svojo ekipo za prikazano igro. 

"Ne obžalujemo ničesar. V vseh pogledih smo bili odlični, ampak na žalost nismo zmagali. Imeli smo veliko priložnosti, toda v nogometu na koncu štejejo doseženi goli. Hvala igralcem. Rezultat je tisti, ki odloča in v polfinale gre Real," je dejal Guardiola.

Bernardo Silva in Mateo Kovačić sta v ključnih trenutkih odpovedala.

"Vse smo naredili. Takšen poraz boli, ampak izgubili smo na fantastičen način. Hvala igralcem. Johan Cruyff je rekel, da sreča ne obstaja in strinjam se. Res je, poraz boli, slabo se počutimo, ampak naredili smo vse, kar smo lahko. Kaj naj rečem tema dvema igralcema? Dokazali smo, da znamo igrati. Kaj več bi lahko naredili?" je dodal Guardiola. 

Novinarje je zanimal tudi njegov komentar na taktiko Carla Ancelottija. Izkušeni italijanski trener se je dvoboja lotil previdno, zaprto in čakal na priložnost. Na koncu je prišel na "teren", na katerem je imel Real veliko več možnosti za uspeh kot pa v sami igri - do enajstmetrovk.

"Tukaj nisem, da bi odgovarjal na vprašanja o tem, kaj je naredil Carlo Ancelotti."