Pep Guardiola je vse prej kot gospod

Trener portugalskega Porta Sergio Conceciao je slovitega trenerja Manchester Cityja Pepa Guardiolo opisal v luči, v kateri ga nogometni svet ne pozna.

Uredništvo
23. oktober 2020, 11:05

Sergio Conceicao je razkril, da je bilo obnašanje Pepa Guardiola na tekmi lige prvakov zelo prostaško. (Foto: Getty Images)

Trener Porta Sergio Conceciao je portugalskim medijem razkril, da se je njegov slavni tekmec na klopi Manchester Cityja Pep Guardiola na tekmi lige prvakov obnašal zelo neprimerno oziroma v popolnem nasprotju s svojo splošno javno podobo.

Guardiola in Conceciao sta se med samo tekmo kar nekajkrat zapletla v verbalni konflikt, Conceciao pa je razkril, da je bilo Guardiolino obnašanje 'izjemno neprimerno'
.
"Od Pepa Guardiole se moram veliko naučiti. To, kako pritiska na sodnike ali kako komunicira z nasprotnikovimi igralci in nasprotnikovo rezervno klopjo. On je fantastičen primer. To se moram naučiti. V primerjavi z njimi smo bili mi  kot angeli," je povedal Conceciao.

Conceciao ni razkril vseh podrobnosti, a je vsaj delno pokazal, kaj vse se je dogajalo ob robu igrišča.

"Ko je omenjal našo državo, je uporabljal zelo grde besede. Njegovo obnašanje je bilo v celoti gledano izredno neprimerno. Tako se je obnašala cela rezervna klop Cityja, čeprav bi se dejansko morali pritoževati mi, saj so sodniki oškodovali nas in ne njih. Moram se opravičiti sodnikom na Portugalskem. Če primerjam sodnike s te tekme s sodniki pri nas, lahko rečem le to, da se lahko mednarodni sodniki veliko naučijo od naših sodnikov. Sojenje je močno vplivalo na razplet tekme. Enajstmetrovka za City je bila dosojena po tem, ko je bil storjen prekršek nad našim vratarjem,"
je povedal Conceciao.

Porto je na Etihadu povedel z 1:0 in v prvem polčasu igral zelo dobro, City pa se je v igro vrnil z zadetkom z bele točke, ki je bil glavni povod za konflikt med trenerjema obeh ekip.

 
adplus-dvertising