Pep Guardiola odpira vrata za odhod Bernarda Silve: Rad bi, da ostane, toda ...

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola je prvič javno namignil na to, da bi odlični portugalski vezist Bernardo Silva lahko zapustil klub.

Uredništvo
5. avgust 2022, 2:43

Pep Guardiola (Foto: Getty Images)

Manchester City ne prodaja igralcev, ki jih potrebuje, vendar pa ima tudi trenerja, ki dobro pozna eno pomembnejših nepisanih pravil v nogometu – nezadovoljnega igralca nima smisla proti njegovi volji zadrževati v klubu.

Takšen bo kot vse kaže primer izvrstnega portugalskega vezista Bernarda Silve, ki se je v tem poletju znašel na dolgem seznamu nakupnih želja Barcelone. Silva je v preteklosti že izražal željo po odhodu v Španijo, v Barceloni pa ga vidijo kot igralca, ki bi ga želeli pripeljati v primeru odhoda Frenkieja de Jonga.

Angleški mediji so poročali, da naj bi City zaprl vsa vrata Silvinemu morebitnemu odhodu, saj gre navsezadnje za zelo pomembnega člena ekipa in igralca, ki je samo v minuli sezoni v angleškem prvenstvu nastopil na kar 35 tekmah.

Izjave Pepa Guardiola tovrstno poročanje zanikajo, saj je Guardiola posredno priznal, da ima Bernardo Silva želje, ki mu jih on noče preprečiti.

"Zelo bi bil vesel, če bi Bernardo nadaljeval pri nas, toda … Ne vem, kaj se bo zgodilo."

"Igralci imajo včasih želje in jaz nisem in nočem biti nekdo, ki bi ljudem te želje preprečeval. Rad bi, da ostane, 100-odstotno. Bomo videli, kaj se bo zgodilo,"
je povedal Guardiola.