Perez: Še nikoli nisem videl tako agresivnega predsednika UEFA

Predsednik Reala iz Madrida Florentino Perez je svoj že tako majav ugled še dodatno poslabšal z arogantnim nastopom v radijski oddaji El Larguero, v kateri se je čudil, čemu takšen odpor proti superligi.

Uredništvo
22. april 2021, 8:34

Florentino Perez je agresivno branil idejo o evropski superligi. (Foto: /)

V Angliji obžalovanje in kesanje, v vodstvih španskih in italijanskih klubov pa je ozračje po propadli ideji evropske superlige precej bolj nastrojeno. Predsednik Juventusa Andrea Agnelli je včeraj napovedoval, da se bo boj elite nadaljeval, še bolj aroganten pa je bil nastop bržčas najvplivnejšega moža hitro propadlega tekmovanja Florentina Pereza, ki je včeraj prvič po sestopu ESL pojasnil svoje stališče.

"Precej sem razočaran in žalosten, saj smo na tem projektu delali tri leta in ga očitno nismo znali ustrezno pojasniti," je v radijski oddaji El Larguero povedal Perez.

"Format lige prvakov je zastarel in je zanimiv šele od četrtfinala naprej. Ta format očitno ne funkcionira, zato smo razmišljali o formatu, v katerem bi se najpomembnejši klubi v Evropi merili med seboj in igrali drug proti drugemu od začetka sezone naprej."


"Delali smo različne finančne analize in imeli občutek, da bi lahko zaslužili veliko več denarja. To bi pomenilo veliko več denarja tudi za ostale klube."

En angleški klub je okleval že od začetka
Perez se je nato dotaknil dogodkov, ki so privedli k sestopu superlige.

"Bil je en del angleške skupine, ki ni bil preveč zainteresiran. Ne bom povedal, kateri. Mislim, da je to okužilo tudi vse ostale. Direktorji teh klubov so večinoma Američani, verjetno prihajajo iz NFL ali NBA. Odhajajo zaradi atmosfere."

"FIFA je iz tega ustvarila velik spektakel. Ustvaril se je občutek, kot da smo vrgli jedrsko bombo. Morda nismo dobro razložili ideje, vendar pa nam tudi nihče ni dal priložnosti, da bi to storili. Nekateri ljudje so bili preprosto proti."

"Še nikoli nisem videl takšne agresivnosti s strani predsednika UEFA in s strani nekaterih nogometnih avtoritet iz posamičnih držav. V nogometu sem že 20 let in še nikoli nisem videl takšnih groženj. Kot da smo ubili nekoga. Kot da smo ubili nogomet. Vendar pa smo v resnici skušali le rešiti nogomet."


Perez: Superliga nikakor ni končana, v pogodbi je zapisano, da klubi ne morejo oditi kar tako


Perez trdi, da klubi, ki so odstopili od ESL, v resnici projekta sploh niso zapustili, ker tega ne morejo storiti.

"Vsi tisti, ki menijo, da je superlige konec, so v zmoti. Mislim, da nihče še ni zares odšel. V pogodbi je jasno zapisano, da ne moreš kar tako oditi. Številni ljudje v tem projektu so vplivni direktorji, ki vedo, kako deluje ta svet."

Perez se je nato dotaknil tudi spornega izbora ustanovnih članov lige.

"Vse te ekipe so si to zaslužile. V zadnjih 20 letih si nihče ni tega zaslužil bolj. To so klubi, ki so najbolje medijsko spremljani in imajo največ navijačev."

Perez se je arogantno odzval tudi na vprašanje, zakaj se za vstop v superligo ni posvetoval s člani Reala iz Madrida.

"Naj jih sprašujem tudi, katerega igralca naj kupim? Če bom članom povedal, da bo Real Madrid vsak teden igral proti Barceloni ali kateri od ekip iz Manchestra, kaj mislite, da bodo rekli?

"Bi dejali, naj raje ostane tako kot je zdaj in se zanimive tekme igrajo šele od četrtfinala naprej? Veliko je tekem, ki jih še sam komaj gledam."

 
adplus-dvertising