Perez je udaril po mizi in zaukazal številko 5, Zidane razkriva, zakaj je to bilo dobro

Zinedine Zidane ni imel veliko izbire pri odločitvi katera številka bo sijala na njegovem dresu ob prihodu v madridski Real. Predsednik Florentino Perez mu je podelil številko pet, ki pa ima v življenju Francoza ogromen pomen.

Uredništvo
23. junij 2022, 12:06

Zinedine Zidane je razkril zgodbo okoli številke pet pri madridskem Realu. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Brez trohice dvoma je Zinedine Zidane eden od najboljših nogometašev, ki so kadarkoli igrali to igro. Francoz alžirskih korenin je dres madridskega Reala nosil med letoma 2001 in 2006, za tem pa je tudi sklenil igralsko kariero.

Vezist je v Kraljevi klub prestopil iz vrst italijanskega Juventusa, Real pa je moral tedaj odšteti rekordno vsoto v višini 77 milijonov evrov. V kultnem dresu bele barve je Zidane nosil številko pet na hrbtu, 20 let kasneje pa je razkril, da druge možnosti niti ni imel.

"Ko sem podpisal za Real, mi je predsednik Perez zabičal, da v njegovem klubu igralci nosijo številke od 1 do 11 in ne obstajajo številke 35, 45 in ostale podobne. Zato je bila prosta le številka pet in nemudoma sem jo sprejel. Ta številka mi je dala ogromno v življenju," je za časnik L'Equipe v intervjuju obsvojem  50. rojstnem dnevu dejal Zidane.

"Pet let sem bil v Juventusu, pet v Realu, petkrat sem z Realom osvojil ligo prvakov. Kot igralec, pomočnik Carla Ancelottija in kot trener. Ko sem prišel v hotel in sem bil nastanjen v petem nadstropju sem vedno vedel, da bomo zmagali. Res neverjetne stvari me vežejo na številko pet," je še razkril Zidane.

Kot kaže, se je v letih za tem tudi predsednik Florentino Perez omehčal, saj pri Realu vse večkrat vidimo, da nogometaši nosijo številke višje od 11.