Pet Chelseajevih kadrovskih problemov, ki so posledica današnjih sankcij

Chelsea ima od danes naprej zvezane roke. Pogodbe kar štirih igralcev se iztekajo, klub pa ta trenutek ne more narediti prav nič.

Uredništvo
10. marec 2022

(Foto: Getty Images)

Marsikatero težavo bo imel Roman Abramovič od danes naprej, ko je Velika Britanija uradno uvedla sankcije zoper njega in mu zamrznila premoženje. Izjema v sankcijah je Chelsea, a le toliko, da klub kolikor toliko normalno še lahko deluje in igra tekme. Poslovni vidik kluba pa bo po novem močno otežen.

Zaplesti se zna že pri osnovnih stvareh kot so gostovanja. Strošek gostovanja namreč ne sme preseči 20.000 funtov, kar je za raven kluba Chelseaja resnično majhen denar, sploh, ko bo v kratkem treba na gostovanje v Lille. Nov problem so tudi gledalci, saj bodo na tekmah lahko le kupci sezonskih vstopnic, omejena je tudi prodaja klubskih artiklov. 

Neljuba situacija pa odpira kadrovska vprašanja, ki so vezana predvsem na igralce, ki imajo iztekajoče se pogodbe. Takšni igralci so v prvem moštvu štirje, eden pa je v klub posojen in Chelsea ta hip ne more narediti nič, da bi njegovo pogodbo odkupil.

Zainteresirani klubi so bili na preži že doslej, ko je Chelsea še imel marsikaj v svojih rokah. Zdaj, ko je paraliziran, se bo verjetno začelo muditi tudi igralcem. 

Članek se nadaljuje na naslednji strani... Naslednja stran